Hem NYHETER Almi Invest investerar i StudyBee

Almi Invest investerar i StudyBee

Publicerat av: Redaktionen

Almi Invest investerar två miljoner kronor i Malmöbolaget StudyBee, en elevutvecklings- och bedömningstjänst för Google Classroom, där läraren kan individanpassa och betygsätta elevuppgifter.

I emissionen på totalt fyra miljoner kronor deltar också privata investerare, bland andra Djäkne Startup Studio samt fotbollsproffsen Pontus Jansson och Robin Olsen via sitt investmentbolag PJ & PL Invest AB.Pengarna ska användas till lansering i Storbritannien.

Almi Invest investerar i StudyBee 2

Med Studybees tjänst för Google Classroom kan läraren individanpassa och betygsätta elevuppgifter.

Dagens skola blir alltmer digitaliserad, men lärarna är ofta hänvisade till flera olika, ofta krångliga, system för att kunna planera undervisningen, sätta betyg och följa upp. Det medför att läraren måste lägga mycket tid på administration. Detta vill StudyBee underlätta genom att erbjuda en produkt som erbjuder heltäckande bedömning i lätthanterliga Google Classroom.

Med StudyBee kan läraren på ett enkelt sätt utföra alla uppgifter kopplade till undervisning, återkoppling till eleven, betygssättning samt spara och dela uppgifter med den enskilda eleven.

– StudyBee frigör tid för läraren och gör det enkelt att individanpassa undervisningen och följa läroplanen, säger Jenny Strömberg, Investment Manager på Almi Invest. Det blir mer och mer självklart att använda sig av digitalt material i klassrummen. Här har StudyBee goda möjligheter att etablera sig som en ledande aktör.

Tjänsten lanserades i Sverige hösten 2016 och har redan lyckats attrahera 170 skolor med 20 000 elever. Etablering i Storbritannien skedde våren 2017 och i planen ligger också en etablering i USA så småningom. Lanseringen sker i samarbete med Googles Premium Partners, till exempel brittiska C-Learning.

– Tack vare detta kapitaltillskott kan vi nu fortsätta att bearbeta våra marknader i samarbete med Googles partners, säger StudyBees vd Ian Rattigan. Vårt mål är att StudyBee ska bidra till att minska lärarnas arbetsbörda samt hjälpa elever uppnå sin fulla potential.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>