AddSecure erbjuder webbutbildning för att hjälpa svenska skolor förebygga och hantera hot och våld
Hem säkerhet AddSecure erbjuder webbutbildning för att hjälpa svenska skolor förebygga och hantera hot och våld

AddSecure erbjuder webbutbildning för att hjälpa svenska skolor förebygga och hantera hot och våld

Publicerat av: Redaktionen

Initiativet syftar till att möta behovet bland kommuner och skolor att stärka det systematiska säkerhetsarbetet vad gäller hot och våld.

AddSecure, som länge arbetat med frågan om att trygga våra skolor, erbjuder nu alla skolor i Sverige en kostnadsfri digital utbildning i att avvärja kritiska situationer och incidenter.

Deltagarna får en övergripande hot- och våldsutbildning med målet att höja skolpersonalens och lärarnas förmåga att hantera riskfyllda incidenter och uppfylla arbetsmiljöverkets krav.

AddSecure erbjuder webbutbildning för att hjälpa svenska skolor förebygga och hantera hot och våld– Den tragiska händelsen på Malmö latinskola den 21 mars skakade om oss alla. Attacken har verkligen satt frågan om säkerheten i skolan på agendan och flera kommuner och skolor har redan kommunicerat initiativ för att stärka säkerhetsarbetet.

Vi på AddSecure vet hur viktigt det är att arbeta förebyggande på våra skolor för att kunna hantera hot- och våldssituationer. Där kan och vill vi hjälpa till genom detta initiativ, säger Mats Genberg, affärsområdeschef för Smart Rescue, AddSecure.

Med start i början på april och hela terminen ut kommer skolorna kunna ta del av utbildningserbjudandet på AddSecures hemsida. Utbildningen görs individuellt och tar 20-40 minuter att genomföra.

En rapport genomförd av Novus på uppdrag av AddSecure visar att var tredje förälder upplever hot och våld på sitt barns skola. Ta del av rapporten som kartlägger trygghetssituationen i svenska skolor här: Rapport Trygg Skola 2021.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>