Freja eID når 100 avtal med kommuner
Hem NYHETER Freja eID når 100 avtal med kommuner

Freja eID når 100 avtal med kommuner

Publicerat av: Redaktionen

Freja eID Group AB (publ) meddelar idag att man nu tecknat totalt 100 avtal med svenska kommuner om användning av e-legitimationen Freja eID.

Freja eID når 100 avtal med kommuner

Avtalen avser såväl e-legitimering för kommuninvånare som för anställda och skolelever.

Freja eID+ är den enda e-legitimationen i Sverige som är statligt kvalitetsmärkt både för privat användning och för användning i tjänsten, vilket har drivit efterfrågan inte minst inom den kommunala sektorn. Bland de som har avtal med Freja eID finns kommuner av alla storlekar, från storstäder som Stockholm och Malmö till en lång rad medelstora och mindre kommuner. Vissa kommuner har avtal enbart för medborgare, vissa bara för e-tjänstelegitimation och en del har för båda.

Johan Henrikson, vd Freja eID Group kommenterar:

”Att vi så snabbt växer antalet kommunavtal är positivt ur flera perspektiv. Dels bidrar det till en bred spridning av Freja eID bland användare över hela landet, dels bidrar tjänstelegitimationsavtalen med växande prenumerationsintäkter. Jag hoppas att detta kommer att inspirera de av landets alla 290 kommuner som ännu inte har Freja, att nu bli medlemmar av vår växande plattform.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>