Hem TEKNIK Spegel hjälper dig hålla koll på barnens skolgång – samtidigt som du borstar tänderna

Spegel hjälper dig hålla koll på barnens skolgång – samtidigt som du borstar tänderna

Publicerat av: Redaktionen

EdTech-företaget Vklass tar steget in i det intelligenta hemmet med en smart spegel där du kan följa dina barns skolgång.

Allt från dagens schema, skolutflykten till veckans matsedel.

Spegeln, som i nuläget är en prototyp, kommer att testas av familjen Bergmark som bor på Lidingö och visas upp på utbildningsmässan Sett Syd i Malmö 30–31 oktober.

Spegel hjälper dig hålla koll på barnens skolgång – samtidigt som du borstar tänderna 2

Det skall bli väldigt spännande att se hur Vklass Mirror kan förenkla och spara tid för oss som familj, säger Magnus Bergmark.

– Vi försöker ständigt att ligga i framkant och erbjuda våra kunder nya sätt att med modern teknik digitalisera sina skolprocesser. Idag kan föräldrar enkelt ta del av information från skolan genom att logga in i Vklass på webben eller i vår mobilapp.

Med Vklass Mirror tar vi steget in i det intelligenta hemmet och möjliggör för familjer att spara tid samtidigt som vi säkerställer att barnen får med sig allt som behövs till skolan, berättar Andreas Selling, vd Vklass.

Spegeln, som går under namnet Vklass Mirror, är en datorskärm som försetts med den typ av spegelglas som på film används i förhörsrum. Skärmen har kopplats till en Raspberry Pi och använder open source-mjukvaran Magic Mirror. Datan som visas i spegeln kommer från Vklass lärplattform och ger föräldrar viktig informationen om barnens dag utan att de själva behöver efterfråga den. Allt från att komma ihåg att packa idrottskläderna till förskolans planeringsdagar och matsäcken till utflykten.

– Vi testar ständigt olika sätt att utveckla våra tjänster så att de möter användarnas behov. Stressade småbarnsföräldrar brukar ha svårt att få ihop tiden på morgonen. Genom Vklass Mirror kan vi exponera viktig information i hemmet där det är naturligt att stå still och därmed hjälpa till att dra ner stressnivåerna och underlätta vardagen för föräldrar, säger Andreas Selling.

Först ut att testa spegeln är familjen Bergmark som bor på Lidingö. Två av familjens tre barn går i skolor som använder sig av Vklass lärplattform. Föräldrarna Anna och Magnus kommer varje dag att kunna få ta del av deras scheman, läxor och prov, matsedeln och hur länge skoldagen håller på.

Det skall bli väldigt spännande att se hur Vklass Mirror kan förenkla och spara tid för oss som familj, säger Magnus Bergmark.

Familjen Bergmark

– Det är mycket för oss att hinna med och komma ihåg i vardagen, och det blir ofta stressigt. Våra barn Sixten, Olle och Vilgot har massor av aktiviteter även utanför skolan, så det är mycket logistik och saker att komma ihåg som läxor, matsäckar, skjutsning, läger och gympakläder.

Jag som själv jobbar med design och teknik vet hur svårt det är att skapa digitala lösningar som faktiskt fungerar och gör det enklare i vardagen. Det skall bli väldigt spännande att se hur Vklass Mirror kan förenkla och spara tid för oss som familj, säger Magnus Bergmark.

Familjen kommer att testa spegeln fram till den 14 december, under tiden öppnar Vklass upp för andra familjer att anmäla intresse på vklass.com. Spegeln kommer inte att finnas tillgänglig till försäljning. Däremot planerar man att göra mjukvaran tillgänglig för alla som har, eller kommer, att bygga sin egen Magic Mirror.

Educational Technology, förkortat EdTech är ett relativt nytt begrepp och innebär teknik kopplat till utbildning.

Läs mer om spegeln här: https://www.vklass.com/vklass-mirror/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>