Hem NYHETER Advania lanserar Advania Voice – appen som ska hjälpa barn och ungdomar att lära genom musik och rytm

Advania lanserar Advania Voice – appen som ska hjälpa barn och ungdomar att lära genom musik och rytm

Publicerat av: Redaktionen

Advania Skolpartner lanserar idag webbapplikationen Advania Voice.

Appen är ett inlärningsverktyg som ska fungera som ett stöd för barn och ungdomar som har lätt att lära och minnas med hjälp av musik och rytmik.

Advania lanserar Advania Voice - appen som ska hjälpa barn och ungdomar att lära genom musik och rytm

Gunilla Möller & Kalle Sander, Advania Skolpartner

Med Advania Voice kan lärare, pedagoger och elever skapa en låt, rap eller ramsa genom att välja ett färdigt komp eller beat.

Advania Skolpartner förser skolor med digitala utbildningsverktyg och hårdvara. Nu lanserar de nu webbapplikationen Advania Voice för Google Chrome.

Syftet är att hjälpa barn och ungdomar att lära genom musik och rytm. I verktyget kan elever och lärare tillsammans skapa sånger, ramsor, podcasts och andra röstinspelningar.

Appen är kompatibel för förskolor och skolor som använder Google GSuite for Education och Google Chrome. Advania Voice är resultatet av Gunilla Möllers deltagande i Google for Education Certified Innovator Program.

Programmet samlar pedagoger världen över, som med teknikens hjälp vill hitta lösningar för att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas i klassrummet. Tillsammans med 35 andra deltagare deltog hon i ett bootcamp arrangerat av Google i Stockholm, under november 2019.

“Advania Voice ska hjälpa barn och ungdomar att minnas undervisningen lättare och därmed klara sin skolgång bättre. Forskare har visat en tydlig koppling mellan lärande, musik och rytm. Exempelvis talar musikprofessor Jon-Roar Björkvold, Universitetet i Oslo, att musik är betydelsefullt för lärandet. Språket utvecklas med hjälp av musik eftersom man använder sig av rytmen, melodin och hela kroppen för att förstärka inlärningen.

Vi är många som kommer ihåg någon ramsa eller sång från skoltiden, som gjorde det lättare för oss att minnas. Med Advania Voice gör vi det enkelt för lärare, pedagoger och elever att skapa en låt, rap eller ramsa. Man kan exempelvis välja ett färdigt schlagerkomp och sjunga in en melodi till en text om allemansrätten eller välja ett skönt beat och rytmiskt läsa in multiplikationstabellen. Bara fantasin sätter gränser!”, säger Gunilla Möller, pedagogisk utvecklingsledare på Advania Skolpartner och initiativtagare till Advania Voice.

I sin roll på Advania Skolpartner utbildar hon, som själv är lärare i grunden, lärare i hur olika appar och andra digitala tjänster kan användas på bästa sätt i klassrummet. Gunilla såg hur många lärare valde bort de musikredigeringsprogram som finns på marknaden.

De upplevdes för avancerade, särskilt för de yngre barnen. Appen Advania Voice är därför utformad för att vara så lättanvänd som möjligt. Designen är enkel, med få knappar och menyval. Detta för att göra det tillgängligt för alla elever. Advania Voice är ett bidrag från Advania för att kunna vara med och utveckla Sveriges viktigaste rum.

”Det känns fantastiskt att vi på Advania Skolpartner har möjligheten att ge skolor och elever ett digitalt verktyg som Advania Voice. Med Advania Voice vill vi slå ett slag för alla elevers rätt till lärande på så lika villkor som möjligt. Jag ser fram emot att se hur svenska skolor börjar använda Advania Voice som verktyg i undervisningen”, säger Kalle Sander, Business Area Manager på Advania Skolpartner, som även han är lärare i grunden.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>