Nexer Group och Kodcentrum skapar möten mellan barn i Ukraina och Sverige
Hem TEKNIK Nexer Group och Kodcentrum skapar möten mellan barn i Ukraina och Sverige

Nexer Group och Kodcentrum skapar möten mellan barn i Ukraina och Sverige

Publicerat av: Redaktionen

För stödja ukrainska barn i Ukraina och Sverige har Kodcentrum och Nexer Group tillsammans översatt en av Kodbokens programmeringsuppgifter till ukrainska.

I veckan bjöd man in 14 barn som flytt från Ukraina och nu bor i Stockholm, till ett hackaton på Nexers kontor för att koda ihop.

Tack vare Star for Life Ukraine kunde även tre barn i Kiev, Ukraina, vara med och koda via Teams. Vid hackatonet programmerade barnen i Scratch samtidigt som föräldrarna fikade och nätverkade med varandra. Efter programmeringen bjöds alla på vedeldad pizza utomhus. Både föräldrar och barn efterfrågade en fortsättning och vi ser fram emot fortsatt samarbete framöver.

Nexer Group och Kodcentrum skapar möten mellan barn i Ukraina och Sverige

I veckan anordnade Kodcentrum och Nexer ett hackaton på Nexers kontor för barn som flytt från Ukraina.

Beatrice Silow, Kommunikations- och kulturchef på Nexer Group säger: ”Detta är ett fantastiskt sätt att bygga broar och stödja ukrainska barn i Sverige och Ukraina. Vi är så glada över att vara samverkande partner med Kodcentrum och Star for Life Ukraine och möjliggöra programmering för barn och bidra till en bättre framtid.”

Kristina Bjerka, Generalsekreterare Kodcentrum, adderar:

”För Kodcentrum är det viktigt att alla barn oavsett förutsättningar får möjlighet att prova på nya utmaningar och få en meningsfull fritid.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>