Hem EFTER PLUGGET Vinterspelen är tillbaka!

Vinterspelen är tillbaka!

Publicerat av: Redaktionen

Den uppskattade lovsatsningen Vinterspelen är tillbaka. För andra året i rad kommer ett fiktivt rymdäventyr och spelfestival landa mitt på Stortorget.

Målet är att skapa ett stimulerande och aktivt vinterlov för alla barn och unga som bor i Malmö. Vinterspelen äger rum mellan 28 december och 5 januari.

I det 900 kvadratmeter stora tältet kommer en värld av spel och interaktiva upplevelser att öppna upp sig. Likt förra året kommer besökaren kunna testa allt från klassiska brädspel och VR till olika typer av tv-spel. Aktiviteterna kommer bygga på interaktion och spelas eller upplevas tillsammans med andra. Besökaren kommer också att få möjlighet att lära sig mer om rymden och utforska den uppbyggda rymdstationen.

Vinterspelen som mötesplats

Vinterspelen är tillbaka!

Arrangemanget vänder sig främst till barn och unga mellan 6-16 år men hela familjen är givetvis välkommen. Målet är att skapa en social mötesplats som både överraskar, utmanar och skapar en känsla av gemenskap bland alla besökare, oavsett ålder och kön.

– Vi blev glatt överraskade över att evenemanget visade sig att vara så populärt förra året. Istället för de tvåtusen besökare som vi hade räknat med, hade vi över sextusen varje dag. Totalt kom det över femtiotusen besökare.

Därför har vi i år satsat på ett ännu större tält så att alla ska få plats. Innehållet kommer dessutom att breddas för att tilltala en ännu större målgrupp, säger Pontus Friberg, projektledare på fastighets- och gatukontoret.

– Det är också viktigt att nämna att det inte krävs några förkunskaper eller tidigare spelintresse för att besöka Vinterspelen, fortsätter Pontus Friberg.

Årets program

Förutom det övergripande rymdtemat blir det också fokus på teknik och kreativitet på årets arrangemang. Som besökare kommer du bland annat kunna prova på att bygga robotar, programmera egna spel, delta i olika workshops och följa live-streaming på plats. Både internationella spelföretag och lokala aktörer kommer att stå för programpunkterna. Det kommer också att anordnas festliga temadiscon ute på torget för alla danssugna.

När: 28 december-5 januari (stängt nyårsdagen)
Var: Stortorget i Malmö
Öppet: Kl 11-18 alla dagar

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>