Hem TEKNIK AI-baserad screening metod för upptäckt av dyslexi svensk finalist i Nordic Edtech Awards

AI-baserad screening metod för upptäckt av dyslexi svensk finalist i Nordic Edtech Awards

Publicerat av: Redaktionen

Lexplore har utsetts att representera svensk edtech i Nordic Edtech Awards som går av stapeln i samband med Slush i Helsingfors den 30e november.

Fem finalister från fem nordiska länder tävlar nu om prispott och uppmärksamhet från internationella investerare och media.

Intresset från nordiska edtech-bolag har varit stort, med 64 sökande bolag, det var en svår match för den nordiska juryn att enas om en finalist för varje land. Intresset är en fingervisning om att det händer mycket på edtech området. Vårt svenska bidrag adresserar en av skolans viktigaste uppdrag, en god läsförmåga.” – Jannie Jeppesen, vd Swedish Edtech Industry som är en av de nordiska arrangörerna.

De nordiska finalisterna är:

Lexplore – AI-baserad screening metod för tidig upptäckt av läs- och skrivsvårigheter (S)

Mightifier– Tränar sociala och emotionella förmågor med hjälp av positiv peer feedback. (SF)

EduLab- Matematik Fessor– Adaptivt läromedel i matematik (DK)

Kara Connect– Kopplar ihop elever och special pedagoger för online en till en stöd (IS)

AI-baserad screening metod för upptäckt av dyslexi svensk finalist i Nordic Edtech Awards

Edtech Foundry/Differ– En app som skapar aktiva forum för lärande för kursstudenter. I appen kan man samarbeta och hjälpa varandra. Chatbot-assistenter automatiserar uppföljning av studenter, för att minska avhopp. (N)

Fantastiskt kul att vår tjänst tog sig hela vägen till finalen av Nordic Edtech Awards, ett bra initiativ som riktar strålkastaren på nordisk edtech. Vi vet att det varit hård konkurrens om finalplatserna, nordisk edtech håller hög kvalitet. Något vi märkt när vi nu börjat arbeta i USA.” – Fredrik Wetterhall, VD Lexplore

Finalen kommer att hållas på edtech eventet XcitEd, ett samarbete med den stora internationella tech-konferensen Slush i Helsingfors den 30 november. Nordiska edtech bolag tävlar om exponering, €10.000 och en plats på nordens enda accelerator för edtech, xEdu, i Helsingfors.

Edtech, snabbväxande marknad globalt

Edtech, Educational technology, är en av de snabbast växande marknaderna globalt sett, med stora investeringar som följd. I Norden har ett flertal edtechbolag skapat internationellt intresse de senaste åren. Nu går de nordiska aktörerna ihop och startar Nordic Edtech Alliance (NEA) som delar ut Nordic Edtech Award. Syftet är att lyfta fram nordisk innovation inom edtech till internationella investerare.

Om Nordic Edtech Alliance

Nordic Edtech Alliance är ett partnerskap mellan nordiska edtech aktörer, Syftet med Nordic Edtech Alliance är att stärka samarbetet och profilera nordisk edtech internationellt, med de nordiska värdena, jämlikhet, demokrati, kvalitet och motivationsstyrt lärande och effektivitet genomsyrar budskapet. Målet är att attrahera nordiska och internationella investerare till nordisk edtech och bygga broar till internationella marknader. Nordic Edtech Startup Award är NEAs första initiativ.

About Slush:

Slush is a startup and tech event, organized annually in Helsinki, Finland. In 2016, Slush gathered 17,500 attendees, including 2,300 startups, 1,100 investors and 600 journalists, together representing 130 countries. This year there will be an Edtech side event, done in collaboration with Slush, where The Nordic Edtech Awards will be held.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>