Kodstuga för barn startar på Lindholmen i Göteborg

Den ideella föreningen Kodcentrum startar nu på onsdag en kodstuga för barn på Lindholmen i Göteborg.

Kodstuga för barn startar på Lindholmen i Göteborg 1
Premiär – Kodstuga för tjejer och killar startar på Lindholmen

Under 10 veckor kommer barnen att få en inspirerande kostnadsfri introduktion till programmering och digitalt skapande från engagerade volontärer som idag arbetar inom IT/programmering eller studerar något relaterat.

-Vi är enormt glada och stolta över att kunna starta upp vår andra kodstuga i Göteborg på just Lindholmen vilket ger oss möjlighet att nå ut till ännu fler barn i Göteborg. Vi ser verkligen fram emot att följa barnens utveckling i stugan och att få ta del av våra fantastiska volontärers reflektioner från dessa möten, säger Ronnie Schmidt, generalsekreterare på Kodcentrum.

Kodcentrum är en ideell förening som grundades 2014 och som helt kostnadsfritt introducerar programmering och digitalt skapande för barn i åldern 9–13-år. I dagsläget så finns det 12 st kodstugor i Sverige i 8 olika städer och samtliga drivs med hjälp av volontärer. Kodstugorna finns i Göteborg, Malmö, Linköping, Skellefteå, Stockholm, Västerås, Umeå och Uppsala. Kodcentrum utvecklar även pedagogiskt material så att barn och unga kan introduceras till kod. Materialet delas på sajten Kodboken.se. Kodstugan på Lindholmen är Kodcentrums andra stuga i Göteborg och har kunnat förverkligas genom stöd från Sigma IT Consulting och ett stort engagemang från Kodcentrums volontärer i Göteborg.

-Det är fantastiskt att vi nu kan starta denna Kodstuga hos oss på Lindholmen. För oss är det en möjlighet att göra skillnad och verka för en bättre morgondag genom att låta fler barn få chansen att pröva på IT och digitalt skapande. Vi ser det även som väldigt positivt att våra anställda kan engagera sig som volontärer.
Vår förhoppning är att det väcks ett intresse så att barnen på sikt vill fortsätta inom området. Vem vet, om 10–15 år är det kanske barn som gått i Kodstugan som börjar hos oss som programmerare, avslutar Beatrice Silow, kommunikations- och kulturchef på Sigma IT Consulting.