AddSecure och Ava Security i nytt samarbete för att öka tryggheten för ensamarbetare
Hem SÄKERHET AddSecure och Ava Security i nytt samarbete för att öka tryggheten för ensamarbetare

AddSecure och Ava Security i nytt samarbete för att öka tryggheten för ensamarbetare

Publicerat av: Redaktionen

AddSecure integrerar Ava’s kameralösningar för att säkra arbetsplatser och trygga utsatta yrkesgrupper.

AddSecure och Ava Security i nytt samarbete för att öka tryggheten för ensamarbetare

Magnus Hammarsten, VP Smart Rescue Nordic, AddSecure

AddSecure, en ledande europeisk leverantör av IoT-lösningar med fokus på säker kritisk kommunikation och data, har ingått ett nytt samarbete med teknik- och säkerhetsbolaget Ava Security.

Ava’s erbjudande omfattar avancerade övervakningskameror, smart bild- och ljudanalys, samt den molnbaserade tjänsten Ava Cloud som möjliggör integration med larmsystem. Videoövervakning via molnet innebär att ingen lokal installation förutom själva kameran behövs. Videomonitorering sker via Ava Aware, en dynamisk webbapplikation, som genom integration med AddSecures olika personlarm och larmhanteringsappar kan larma när en hot- eller nödsituation inträffar.

När en anställd i en utsatt situation till exempel trycker på sitt personlarm möjliggörs en snabb lokal insats till platsen som kan förhindra eller lindra allvarliga konsekvenser. Detta kan vara avgörande när varje sekund räknas, innan väktare eller polis hinner till platsen.

– Ava’s kameralösningar är ett betydande tillskott till vårt erbjudande inom Smart Rescue. På AddSecure ser vi att yrkesgrupper som ensamarbetare har en ökad risk för att utsättas för hot och våld. Genom samarbetet kombinerar vi avancerad teknik och expertis för att hjälpa kommuner och företag att öka tryggheten och säkerheten för sina anställda, säger Magnus Hammarsten, VP Smart Rescue Nordic, AddSecure.

Kamerorna kan användas både inom- och utomhus. För skolor kan en kombinerad kamera- och larmlösning innebära minimerad skadegörelse på skolgården och på vårdhemkan personalen hålla koll på var patienter befinner sig samtidigt som det gör boendet tryggare.

– Vi är glada över vårt nära samarbete med AddSecure där vi tillsammans kan göra skillnad genom att skapa tryggare arbetsplatser. Genom en kombination av våra kameror och AddSecures personlarm, sensorer och larmmottagarappar vill vi säkra utsatta yrkesgrupper och arbetsplatser, men också förebygga att allvarliga incidenter inträffar överhuvudtaget, säger Rickard Hammar, Partner Director, på Ava Security.

Genom samarbetet stärker AddSecure sitt erbjudande inom Smart Rescue i hela Norden.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>