Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Alingsåselever i internationell tekniktävling i Sydkorea

Alingsåselever i internationell tekniktävling i Sydkorea

Publicerat av: Redaktionen

Under en vecka har en elever från Östlyckeskolans högstadium representerat Sverige i en stor internationell teknik- och matematiktävling i Sydkorea.

Imorgon kommer den delegation från Alingsås kommun som representerat Sverige i en stor internationell teknik- och matematiktävling i Sydkorea hem igen.

Alingsåselever i internationell tekniktävling i Sydkorea

Över 1 000 elever från hela världen har deltagit. Det är de två Östlyckeeleverna Casper Vidar och Isac Davidsson som under en vecka tävlat i Sydkorea och med på resan är även skolans rektor Karin Berndtsson-Brambo och den kommunala teknikskolan Komteks verksamhetsledare Cecilia Klevängsamt elevernas lärare Marie Nordholm.

Det var efter att ha vunnit den nationella tekniktävlingen Enlightening Imagination som det innan sommarlovet blev klart att de båda Alingsåseleverna skulle till Sydkorea.

På plats i Gwacheon Science Center i Sydkorea har de bland annat byggt en modell av en bro som ska klara av att hålla för viss belastning och en modell av Warka Tower. Under de olika delmomenten har det mångsidiga och kreativa geniet Leonardo da Vinci uppmärksammats då det nu är 500 år sedan han dog.

Under tävlingen har hela den svenska delegationen fått ett “Special price” för sina insatser.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>