Alingsåselever i internationell tekniktävling i Sydkorea

Under en vecka har en elever från Östlyckeskolans högstadium representerat Sverige i en stor internationell teknik- och matematiktävling i Sydkorea.

Alingsåselever i internationell tekniktävling i Sydkorea 1Imorgon kommer den delegation från Alingsås kommun som representerat Sverige i en stor internationell teknik- och matematiktävling i Sydkorea hem igen. Över 1 000 elever från hela världen har deltagit. Det är de två Östlyckeeleverna Casper Vidar och Isac Davidsson som under en vecka tävlat i Sydkorea och med på resan är även skolans rektor Karin Berndtsson-Brambo och den kommunala teknikskolan Komteks verksamhetsledare Cecilia Klevängsamt elevernas lärare Marie Nordholm.

Det var efter att ha vunnit den nationella tekniktävlingen Enlightening Imagination som det innan sommarlovet blev klart att de båda Alingsåseleverna skulle till Sydkorea. På plats i Gwacheon Science Center i Sydkorea har de bland annat byggt en modell av en bro som ska klara av att hålla för viss belastning och en modell av Warka Tower. Under de olika delmomenten har det mångsidiga och kreativa geniet Leonardo da Vinci uppmärksammats då det nu är 500 år sedan han dog.

Under tävlingen har hela den svenska delegationen fått ett “Special price” för sina insatser.