Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Thoren Business School-elev gör podd med framgångsrika entreprenörer

Thoren Business School-elev gör podd med framgångsrika entreprenörer

Publicerat av: Redaktionen

Aiham Al-Sharifys ville under Ung Företagsamhet göra business av det han älskar: att nätverka och lära sig av de som uppnått höga mål.

Han startade därför podden Lets talk entreprenörskap och har redan hunnit träffa flera framgångsrika personer, däribland multientreprenören Michel Issa.

Thoren Business School-elev gör podd med framgångsrika entreprenörerAiham på Thoren Business School Malmö är en van nätverkare. Det var vid ett sådant tillfälle som idén till podden Lets talk entreprenörskap föddes.
– Jag nätverkade med en framgångsrik person som var väldigt svår att få tag på. Det tog nästan tre månader innan jag fick till en träff.

Då sa han till mig: ”vad älskar du att göra?” och jag svarade att nätverka. Han sa till mig: ”gör en podd om det”. Och då gjorde jag det, berättar Aiham.

När UF drog igång valde Aiham därför att ta tillvara på chansen att jobba med podden och började ta kontakt med intressanta personer. Några av de han har intervjuat är Michel Issa, munken som blev multientreprenör, och affärsmannen Kassem Maatouk.

– Jag har intervjuat entreprenörer som jobbar i allt från byggbranschen till entreprenörer som har ett superstarkt personligt varumärke, berättar Aiham.

Han vet inte hur länge han tänker fortsätta med podden, men planen är att släppa ett avsnitt i månaden ett tag framöver.
– Jag har lyckats få en sponsor, så jag funderar på att hålla på med podden i ett år och ha en utvärdering inom de tre kommande månaderna.

Vem är det som lyssnar på podden?
— Alla som söker kunskap, som söker självutveckling. Den passar alla som vill utvecklas och som vill få en annan syn på hur framgångsrika människor tänker, säger Aiham.
– Jag startade min podcast för att intervjua framgångsrika människor så att ungdomar kan ta del av deras kunskaper. Jag ställer frågor som hur pengar påverkar individen och hur man kan lyckas som entreprenör.

Vad tycker du om UF på Thoren Business School?
– Jag tycker att det är en jättebra idé, det passar Affärsgymnasiet. Att kunna kombinera min podd med UF har gett tid till att arbeta mer med projektet.

Du hittar Lets talk entreprenörskap på Spotify, Itunes och Podbean.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>