Hem PÅ GÅNG Årets lärare utsedda

Årets lärare utsedda

Publicerat av: Redaktionen

Fina studieresultat tillsammans med intensiv lästräning och digital lärmiljö gjorde Anne Christine Duckart, lärare på Örskolan, och Frida Tränk Heerman, lärare på Duvboskolan, till Årets lärare i Sundbybergs stad.

Det nyinstiftade priset delades ut för första gången 25 september.

Årets lärare utsedda

Priset Årets lärare och stipendier på vardera 25 000 kr delades ut för första gången vid en ceremoni vid kommunfullmäktige i Sundbyberg 25 september. Det ges till någon som har utvecklat sitt arbetssätt, ökat inlärningen och förbättrat skolans resultat över tid i Sundbybergs stad.

– Med stipendierna vill vi visa uppskattning för goda resultat och utvecklingen som våra lärare står för, säger Morgan Lindqvist (M), ordförande för grundskole- och gymnasienämnden. Jag är stolt över att vi har så bra lärare i Sundbybergs stad och ser fram emot att få dela ut fler stipendier.

Intensiv lästräning

Ann Christine Duckart är lärare på Örskolan.
– Jag är jätteintresserad av tvåspråkighet och brinner för det mångkulturella. Jag har haft väldigt goda möjligheter att vidareutbilda mig både inom och utanför kommunen och jag uppskattar vi-känslan som finns i staden. Att jag nu får den här fina utmärkelsen är jättekul och väldigt hedrande.

Digital lärmiljö
Frida Tränk Heerman är lärare på Duvboskolan.
– Vi har jobbat med datorer, programmering och olika verktyg i undervisningen, och mina mellanstadieelever har även gått runt i klasserna för att visa de yngre barnen grunder i programmering. Vår klass var något av testpilot för en digital lärmiljö och nu satsar hela staden på detta, vilket är väldigt roligt. Utan mina engagerade elever hade jag inte fått det här stipendiet. Vi har ett bra samarbete inom staden och det möjliggjorde den här IT-satsningen.

Priset kan tilldelas både enskilda individer eller grupper av lärare i Sundbybergs stads skolor. Priset utses av en jury bestående av grundskole- och gymnasienämndens ordförande, förvaltningschefen samt verksamhetschefen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>