Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA 1,5 miljoner kronor årligen till IT i Skurups skolor

1,5 miljoner kronor årligen till IT i Skurups skolor

Publicerat av: Redaktionen

Under måndagskvällen fattade Kommunfullmäktige beslutet om investeringsbudgeten som leder till en stadigvarande IT-satsning för elever och personal i grundskolan.

Medlen delas upp över en femårsperiod.

1,5 miljoner kronor årligen till IT i Skurups skolor– Satsningen inleddes egentligen redan i våras med 1 till 1-satsningen då alla elever på Mackleanskolan och årskurs 7-9 på Alléskolan fick en egen dator, berättar Magnus Alm, ordförande i skol- och utbildningsutskottet.

EIever i årskurs 1-3 får tillgång till iPads. Årskurserna 4-9 samt personal kommer att innefattas av 1 till 1-satsningen. Personalens datorutrustning kommer att rustas upp, fortbildningsarbetet fortsätter och infrastrukturen ses över för att ge personalen rätt förutsättningar både materialmässigt och med avseende på kompetens.

Skol- och utbildningsförvaltningens chef Aleksandra Rodenkrans Hagström välkomnar beslutet som ger ännu bättre förutsättningar för elevernas framtida möjligheter i det digitaliserade samhället:

– Det är glädjande att vi nu kan säkerställa digitaliseringen från förskolan hela vägen till gymnasiet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>