Hem APPAR App stöttar lärare att bli bättre pedagoger

App stöttar lärare att bli bättre pedagoger

Publicerat av: Redaktionen

Qlear Lektionskoll är ett lättanvänt verktyg som stöttar lärare att bli bättre pedagoger.

Med hjälp av en enkel app skapar läraren enkätundersökningar som elever i en klass snabbt kan svara på.

Svaren från klassen fås med en gång. Genom att använda appen kontinuerligt får man värdefull feedback som stöttar läraren i arbetet med eleverna. Verktyget hjälper läraren utveckla olika delar av sin pedagogik genom att mäta och agera därefter.

App stöttar lärare att bli bättre pedagoger

Lektionskoll möjliggör små och täta undersökningar med snabb feedback som resultat. Alla resultat kan noggrant analyseras klassvis. Svaren hjälper både lärare och rektor att se var man befinner sig, vart man ska och framförallt hur man kan ta sig dit.

Frågebatteriet baseras på forskarbaserat material från Skolinspektionen. Genom att involvera Lektionskoll kan lärare, arbetslag och rektor arbeta med pedagogiken på ett nytt sätt där man får kontinuerlig feedback från målgruppen, eleverna.

Qlear lanserar nu det mycket uppskattade verktyget i en ny version, Qlear Lektionskoll 2.0. Verktyget är helt webbaserat och låter elever återkoppla till lärare på ett enkelt sätt både under och efter lektioner.

Lektionskoll är mycket lättanvänt och kan användas på en rad plattformar som mobiltelefoner, surfplattor och datorer. Läraren skapar enkäter genom att välja frågor från ett antal kategorier som sedan publiceras till eleverna. Eleverna svarar helt anonymt på undersökningen. Frågor och kategorier i undersökningen baseras på målsättningar och observationsschema utarbetade av Skolinspektionen.

Camilla Persson, lärare i årskurs 6 på Mörarps skola i Helsingborg:

”I Lektionskoll går det snabbt att göra enkäter. Det är lätt checka av eftersom det är enkelt
för eleverna att logga in. Frågorna är enkla för eleverna att förstå.”

Lektionskoll 2.0 innehåller inbäddad analys med marknadsledande teknologi baserad på Qlik Sense®. Färgkodade nyckeltal och en rad olika visualiseringar ger en mycket god överblick av utfallet. Den interaktiva analysdelen låter läraren enkelt undersöka resultaten ur olika perspektiv från övergripande trender ner till enskilda frågeställningar.

Enkla snabba undersökningar i kombination med den intuitiva analysteknologin ger mycket god överblick av hur elever uppfattar utbildningen. Detta hjälper läraren att utveckla sig själv och förbättra sin undervisning.

Med den nya versionen tas det sista steget till en helt molnbaserad tjänst. Systemet kräver ingen installation eller krav på egen IT-infrastruktur. Det innebär att såväl små som stora skolor enkelt kan komma igång och testa verktyget. Om skolan dessutom är ansluten till Skolfederation kan lärare logga in på samma sätt som för andra verktyg som används.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>