Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Unikt studentfirande på Carl Engströmgymnasiet med digitaliseringens möjligheter

Unikt studentfirande på Carl Engströmgymnasiet med digitaliseringens möjligheter

Publicerat av: Redaktionen

Årets studentfirande den 5 juni kommer alla att prata om och komma ihåg.

2001:orna kommer att vara den årgång som var först, både som den första kullen från Carl Engströmgymnasiet och som de som fick ett unikt studentfirande.

Eslövs kommun förbereder dessutom en överraskning för den första kullen av studenter från det nybyggda Carl Engströmgymnasiet, som samtidigt stöttar det lokala näringslivet som har drabbats av coronapandemin.

Lika fint och minnesvärt i år

Restriktionerna från myndigheterna har gett skolledningen nya tankar och idéer om hur skolan kan genomföra ett fint och minnesvärt studentfirande även i år. I samråd med elevkåren har skolledningen kommit fram till följande upplägg:

  • 2001:ornas firande som den första kullen studenter på Carl Engströmgymnasiet blir unikt när digitaliseringens möjligheter utnyttjas.

    Eleverna organiserar jordgubbsfrukost i egen regi gruppvis hemma. Elevkåren och skolledningen levererar en ”studentkorg” med jordgubbar och lite andra godsaker.

  • Klasserna välkomnas sedan gruppvis till skolan utspritt under dagen för en kort avslutningsceremoni med tal och musik. Därefter sker det första studentutspringet någonsin från Carl Engströmgymnasiet. Eleverna får bjuda in max två personer var som står utspridda på skolgården och tar emot sina nybakade studenter.
  • Studentutsläppet kommer att streamas hela dagen à la slow-tv, vilket ger alla dem som inte kan vara med under dagen en möjlighet att delta på distans.
  • Efter det klassvisa utspringet lämnar eleverna skolan på valfritt sätt, eftersom Folkhälsomyndigheten avråder från flakbilsåkning i år.

Förevigas i skolans Youtube-kanal

Utöver detta organiserar skolan också ett digitalt studentfirande som blir som en tv-show på Carl Engströmgymnasiets Youtube-kanal med musikinslag och hälsningar från mer eller mindre kända personer med lokal anknytning. Där kommer också den årliga stipendieutdelningen att ske. Filmen kommer att komma ut någon vecka efter studenten så att klipp från studentdagen kan finnas med. Filmen blir exklusiv för årets studenter och kan ses många gånger om.

Så tycker elevkåren

– Vi studenter är väldigt glada över att vår skola har gjort det bästa av de förutsättningar som finns för att vi ska få en så bra student som möjligt. Det skolan har lagt extra krut på är slow-tv. Det ger oss studenter möjlighet att liveastreama studenten och i framtiden kommer vi att kunna se tillbaka på vår student. Vi är glada över att få ha en unik student som ingen annan kommer att ha och vi är framförallt glada att gå på en växande skola som Carl Engströmskolan i Eslöv!

Emmy Andreasson, ekonomiprogrammet, och Linnea Listring, teknikprogrammet, båda med aktiva roller i elevkåren

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>