Hem NYHETER Barnappar på Google Play visar porrannonser

Barnappar på Google Play visar porrannonser

Publicerat av: Redaktionen

Tidigare har vi sett cyberkriminella som riktar sig mot företag, sjukhus och myndigheter, men nu ser vi dem också rikta sig mot oskyldiga barn.

Forskare på säkerhetsföretaget Check Point har upptäckt en ny skadlig kod i appbutiken Google Play.

Koden, som kallas AdultSwine, gömmer sig i nästan 60 barnappar och har laddats ner mellan 3 och 7 miljoner gånger.

Barnappar på Google Play visar porrannonser

Utöver att visa olämpliga och pornografiska annonser, uppmanar AdultSwine användare att installera falska säkerhetsprogram, som i själva verket laddar ner ytterligare skadlig kod. AdultSwine ber också om användarens mobilnummer och skickar sedan premium-SMS, vilka användaren får betala för själv. Dessutom kan koden leta sig in i mobilens infrastruktur och öppna upp för fler typer av attacker.

– Skadliga koder såsom AdultSwine kan orsaka både känslomässig och ekonomisk skada, säger Åsa Edner, Sverigechef på Check Point. Många skyddar sin dator, men glömmer bort att skydda sin mobil, trots att det finns brandväggar och avancerade säkerhetsskydd även för mobila enheter.

Läs mer här: blogg

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>