Många gymnasieelever går ut med ofullständiga betyg och kan därmed inte studera vidare på universitet och högskolor, enligt siffror från Skolverket.

Samtidigt rapporterar näringslivet om en hög efterfrågan på elever med rätt kompetens.

Ungdomsorganisationen Unga Forskares har lanserat satsningen certifierad partnerskola för att få fler elever till att söka sig till högre utbildningar och en framtida karriär inom naturvetenskap, teknik och matematik. Franklins gymnasium i Mölndal är först i landet att certifieras.

Unga forskare certifierar Franklins gymnasium– Genom att samarbeta med Unga Forskare har vi fått en bättre syn på hur vi kan utveckla och förfina utbildningen mot en högre kvalitet. Vi vill ge våra elever bästa möjliga förutsättningar för framtiden, säger Maria Solérius, rektor Franklins gymnasium.

Målet med satsningen är att eleverna ska bli rustade för att klara av högre utbildning. På sikt kan det bidra till att det utbildas nya ingenjörer, tekniker och experter som krävs för att Sverige ska behålla sin internationella konkurrenskraft som forsknings- och kunskapsnation.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>