Höstlovets kulturaktiviteter för barn och unga utspridda över länet
Hem EFTER PLUGGET Höstlovets kulturaktiviteter för barn och unga utspridda över länet

Höstlovets kulturaktiviteter för barn och unga utspridda över länet

Publicerat av: Redaktionen

Under vecka 44 finns många fina aktiviteter för höstlovslediga barn och ungdomar i Västernorrland, både fysiska och digitala.

Under höstlovet finns ett fint utbud av lovaktiviteter för barn och ungdomar i länet med den regionala kulturen som avsändare. Här är hela listan:

Konstkollo för ungdomar på Västernorrlands museum
Kom och prova på airbrush, lär dig föra över bilder mellan olika material och gör en utställning tillsammans med konstnären Lisa Liljeström och museets pedagoger. För ungdomar 12-15 år, 10.00-13.00 den 31/10-3/11.

Teatercamp på Teater Västernorrand
Teater Västernorrland ordnar teatercamp för ungdomar med workshops i scenografi, skådespeleri, mask och kostym. 31 oktober – 2 november med övernattning.

Flash fiction – skrivarworkshop
Skriv en kort och kärnfull novell på 200 ord med Johan Hemmingsson, utbildad manusförfattare och dramaturg. Delta i den digitala skrivarworkshopen hemifrån eller tillsammans med andra via uppkoppling på Mittuniversitetet i Sundsvall. För ungdomar 13–25 år, 1 november 14:00-15:30.

Höstlovets kulturaktiviteter för barn och unga utspridda över länet

En av höstlovsaktiviteterna är Höstlovsorkester där elever från kulturskolan spelar tillsammans med Nordiska Kammarorkestern. Foto: Lia Jacobi

Höstlovsorkester
Elever från länets kulturskolor och Nordiska Kammarorkestern spelar tillsammans. Repetitioner och aktiviteter leder fram till en avslutande kostnadsfri offentlig konsert i Tonhallen onsdag 1 november 17:30. 30/10-1/11.

Animationsverkstad
Lär dig animera film tillsammans med Film Västernorrland. 2/11 13:00-16:00 Aktivitetshuset Pangea i Timrå.

Digital Simstävling
Västernorrlands museums populära Simstävling får nytt fokus, den här gången är din uppgift att inreda ett eller flera rum åt en historisk person från Västernorrland i Sims 4. Skicka in ditt bidrag mellan 5 oktober och 5 november.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>