Hem NYHETER Håll barnen hemma om de har symptom – barn- och skolnämndens ordförande vädjar

Håll barnen hemma om de har symptom – barn- och skolnämndens ordförande vädjar

Publicerat av: Redaktionen

Under coronapandemin ställs förskolepersonal dagligen inför uppgiften att hantera barn med sjukdomssymptom, vilket kräver ett nära samspel med vårdnadshavare.

Nu vädjar barn- och skolnämndens ordförande till alla föräldrar med barn i förskolan att samarbeta och hålla sina barn hemma om de uppvisar minsta symptom på covid-19.

Precis som i andra delar av landet kommer nu rapporter om hur förskolepersonal i Norrtälje kommun hamnar i diskussioner med vårdnadshavare om barn som uppvisar symptom på covid-19.

Symptom som även om de är lätta, innebär att barnen bör stanna hemma från förskolan.

Håll barnen hemma om de har symptom – barn- och skolnämndens ordförande vädjar

– Vi är inne i en ytterst allvarlig pandemi, där alla måste ta sitt ansvar och hjälpa till för att minska smittspridningen. Som ordförande i barn- och skolnämnden vädjar jag därför till alla föräldrar att respektera förskolepersonalens professionella bedömning om de hör av sig om ert barn uppvisar sjukdomssymptom. Som vårdnadshavare har ni en viktig uppgift när det gäller att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och att hålla era barn hemma om de är sjuka, säger Robert Beronius (L), ordförande i barn- och skolnämnden.

Norrtälje kommuns ambition är att så långt som möjligt hålla alla förskolor öppna. Men om smittspridningen ökar på förskolorna kan det bli problem.

– Vi försöker så långt det går att undvika att samlokalisera eller stänga förskolor. Vi ser dock att smittspridningen av covid-19 ökar markant igen, vilket kan göra det svårare att tillgodose bemanningen på våra förskolor, säger Helen Osbeck, verksamhetschef för kommunens förskolor.

Kommunens förhoppning är alla föräldrar ska se sin roll i arbetet med att minska smittspridningen och att arbetsgivare ska visa flexibilitet när deras anställda måste vara hemma med sjuka barn.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>