Hem SKOLNIVÅ Stockholms stad satsar brett på digitaliseringen i skolan, tecknar centralt avtal på SMART Learning Suite

Stockholms stad satsar brett på digitaliseringen i skolan, tecknar centralt avtal på SMART Learning Suite

Publicerat av: Redaktionen

Stockholms stad satsar brett på digitaliseringen i skolan och tecknar centralt treårsavtal med svenska distributören Netsmart AB på mjukvarusviten SMART Learning Suite.

Nu kan stadens pedagoger nyttja fördelarna fullt ut med digitala verktyg och digitala undervisningsmetoder.

Stockholms stad satsar brett på digitaliseringen i skolan, tecknar centralt avtal på SMART Learning Suite

I mjukvaran SMART amp jobbar eleverna på samma arbetsyta i realtid via sina olika digitala enheter.

SMART Learning Suite består av flera pedagogiska mjukvaror som på olika sätt länkar samman lärare, elever och alla digitala verktyg såsom plattor, chromebooks, datorer, telefoner och den gemensamma digitala ytan till en pedagogisk helhet i och utanför klassrummet.

– Alla barn har rätt till en likvärdig utbildning och nu när alla lärare får samma förutsättningar är det så mycket lättare att nå det målet, säger Yvonne Littbrand, grundskollärare på Sjöstadsskolan i Stockholm.

Att alla pedagoger i staden nu kan arbeta i samma pedagogiska mjukvara förenklar kollegialt samarbete både lokalt och globalt.

– Lärare lägger ett stort antal timmar på att planera lektioner och nu när vi kan dela med andra skolor blir även likvärdigheten i staden större, säger Yvonne Littbrand.

För Jonny Gullstrand på utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är det viktigt att satsningen kommer alla elever och pedagoger till del:

– Vi har byggt in en stor utbildningssatsning tillsammans med Netsmart i avtalet som gäller under hela treårsperioden. Det är viktigt att pedagoger och skolledare förstår möjligheterna med SMART Learning Suite och använder sina digitala verktyg fullt ut i undervisningen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>