Beijerstiftelsen kommer att stödja Lärargalan med 3 msek
Hem NYHETER Beijerstiftelsen kommer att stödja Lärargalan med 3 msek

Beijerstiftelsen kommer att stödja Lärargalan med 3 msek

Publicerat av: Redaktionen

Beijerstiftelsen inleder ett treårigt samarbete med stiftelsen Lärargalan, som verkar för att uppmärksamma lärarnas roll och höja elevernas kunskapsnivå i svensk skola.

Genom Beijerstiftelsens stöd kommer ytterligare kompetenshöjande insatser för landets lärare och lärarstudenter att bli möjliga, liksom resurser för att nå ut till fler elever i runt om i landet.

Lärargalan har sedan starten för åtta år sedan mottagit över 150 000 nomineringar från elever som vill hylla sina bästa lärare. Vid de årliga lärargalorna har totalt 114 lärare tilldelats pris för sina sakkunskaper, ledarskap och pedagogiska förmågor.

  • Tillsammans med en så aktiv och långsiktig samhällsaktör som Beijerstiftelsen kan Lärargalan nu ytterligare stärka lärarnas betydelse, säger Beata Kull som är grundare av stiftelsen Lärargalan.
Beijerstiftelsen kommer att stödja Lärargalan med 3 msek

Beata Kull

Beijerstiftelsen har sedan 1974 främjat vetenskaplig forskning och utbildning i Sverige. Stiftelsens främsta samarbetspartners är Kungliga Vetenskapsakademin, Uppsala universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet.

  • Jag personligen vet hur oerhört betydelsefullt det är att som elev få möta riktigt skickliga lärare som ser och bekräftar varje elev. Utan min lärare i Giresta skola för snart 80 år sedan hade jag inte kunnat se tillbaka på en så spännande livsresa som jag haft lyckan och förmånen att få göra, säger Beijerstiftelsens ordförande Anders Wall.
  • Beijerstiftelsen vill bidra till Lärargalan, som gör en viktig insats för att lyfta både lärare och elever i svensk skola. Behoven är stora. Elevernas kunskapsnivå måste höjas och lärarnas anseende stärkas. Från och med 2023 stödjer vi därför Lärargalan med 1 miljon kronor per år under tre år, säger Cecilia Wikström, stiftelsedirektör för Beijerstiftelsen.
Beijerstiftelsen kommer att stödja Lärargalan med 3 msek

Cecilia Wikström Stiftelsedirektör Beijerstiftelsen

Beijerstiftelsen grundades 1974 genom en donation från Kjell och Märta Beijer. Företaget Svenskt Tenn ägs av Beijerstiftelsen och överskottet från Svenskt Tenn utgör ett viktigt bidrag till stiftelsens verksamhet.

Stiftelsens Lärargalan grundades 2013 med syfte att ge eleverna en röst för att belysa och berömma sina favoritlärare och på så sätt stärka lärarnas roll och status i samhället. Stiftelsen Lärargalan bedrivs ideellt, med en styrelse som har erfarenhet av skola, utbildning och pedagogik.

Lärargalan stödjs av organisationer och företag som vill stärka lärarnas roll i Sverige. Bland dem finns Mellby Gård, EF, Tim Bergling Foundation, Carl Bennet AB, Schoolsoft, Eric Hieltes stiftelse, ROL, Gothia kompetens, Crisp films och Alfonso digital.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>