Ny kurs på Eslövs folkhögskola för ukrainska flyktingar
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Ny kurs startar på Eslövs folkhögskola för ukrainska flyktingar

Ny kurs startar på Eslövs folkhögskola för ukrainska flyktingar

Publicerat av: Redaktionen

Eslövs folkhögskola startar under vårterminen 2023 ett nytt projekt för att öka ukrainska flyktingars möjligheter att komma in i det svenska samhället.

”Care of Folkbildningen” är för personer som omfattas av EU:s massflyktingdirektiv och är 18 år eller äldre.

Projektet pågår från 23 januari till 23 juni 2023, med kontinuerligt intag i både Eslöv och Lund, där det kallas Care of Folkbildningen for Ukrainians och drivs i samarbete med Folkuniversitetet. Finansieringen kommer från Europeiska socialfonden via Svenska ESF-rådet och Folkbildningsrådet.

Ny kurs på Eslövs folkhögskola för ukrainska flyktingar

Swedish for Ukrainians är en ny kurs på Eslövs folkhögskola som finansieras av Europeiska socialfonden

Christoffer Blomstergren, projektansvarig, förklarar, ”För närvarande får ukrainska medborgare som flytt till Sverige inte gå SFI, men de kan ändå behöva stöd för att lära sig svenska och komma in i samhället. Genom kursen kan vi till exempel förklara hur myndighetskontakter fungerar och bjuda in arbetsgivare för att hjälpa deltagare vidare till sysselsättning.”

Kursen är kostnadsfri och fokuserar på språkträning, samhällskunskap, arbetsmarknadskunskap och engelska.

Personer som är intresserade av att delta kan läsa mer om kursen och anmäla sig på Eslövs folkhögskolas och Folkuniversitetet i Lunds hemsidor.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>