Så påverkar de slopade restriktionerna förskolan
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Så påverkar de slopade restriktionerna på förskolan

Så påverkar de slopade restriktionerna på förskolan

Publicerat av: Redaktionen

Från och med 9 februari upphör många nationella åtgärder mot covid-19.

För förskolan innebär det bland annat att karantänsreglerna tas bort. 

– Nu ser vi fram emot att smittspridningen ska minska och en vår där vi kan fokusera helhjärtat på vårt pedagogiska uppdrag, säger Eva Jakobsson, covidsamordnare på förskoleförvaltningen.

Från och med den 9 februari upphör karantänsreglerna vilket innebär att barn kan gå till förskolan även om någon i familjen är sjuk.
– Nu ser vi fram emot att smittspridningen ska minska och en vår där personalen kan fokusera helhjärtat på sitt pedagogiska uppdrag, säger Eva Jakobsson, covidsamordnare på förskoleförvaltningen.

Det är fortfarande hög sjukfrånvaro inom förskolan och det finns därför fortsatt risk att vissa förskolor behöver införa ändrade öppettider och som sista utväg tillfällig stängning. Förskole- och skolverksamheterna har enligt Folkhälsomyndigheten också ett generellt ansvar för att motverka spridning av smittsamma sjukdomar, till exempel genom förebyggande åtgärder.

Förskolorna fortsätter därför med några av de arbetssätt och anpassningar som pandemin fört med sig, för att bidra till mindre spridning av virus och sjukdomar. Rutinerna kan skilja sig mellan olika förskolor.
–Det är viktigt att fortsätta vara noga med att tvätta händer och hålla barnen hemma vid sjukdom, säger Eva Jakobsson.

Så påverkar de slopade restriktionerna förskolan

För att ett barn ska få komma tillbaka till förskolan efter sjukdom gäller samma regler som tidigare: barnets allmäntillstånd ska vara gott nog att orka en dag i förskolan, och en bra tumregel är att barnet ska vara feberfritt minst ett dygn innan det kan gå tillbaka till förskolan.
– Vi har på förskolorna sett positiva effekter när vuxna och barn faktiskt stannar hemma när de är sjuka, säger Eva Jakobsson.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>