Berghs lanserar doft med hjälp av AI-teknik
Hem TEKNIK Berghs lanserar en doft med hjälp av AI-teknik

Berghs lanserar en doft med hjälp av AI-teknik

Publicerat av: Redaktionen

I samband med Berghs Festival – House of AI den 26 och 27 maj lanserar årets studentbyrå en doft skapad med hjälp av artificiell intelligens. Doften, med namnet – A Brief Scent, är en blandning  av friska och fräscha inslag med träiga undertoner.

Med doften – A Brief Scent vill studentbyrån erbjuda besökarna en festivalupplevelse där alla sinnen väcks till liv.

– “A Brief Scent” är mer än bara en doft, det är en helhetsupplevelse där teknologi och kreativitet möts för att väcka alla sinnen till liv,  skapa minnesvärda ögonblick och visa på den spännande framtid som finns för AI-teknik inom olika områden, säger William Andersson, en av studenterna från studentbyrån.

Berghs Studentbyrå har baserat doften – A Brief Scent på tre bilder som symboliserar Berghs School  of Communications, en byggnad där studenterna har tillbringat otaliga timmar och snart kommer att lämna. Ett kreativt sätt att föreviga tiden på Berghs, samtidigt som det skapar en till dimension av upplevelsen för festivalbesökarna.

– Väldigt symboliskt blir A Brief Scent vår sista brief på Berghs. Precis som syrendoften förknippas med skolavslutning och försommar, kommer denna doft att bli ett doftminne för festivalen och för vår tid på Berghs, säger Li Wall, en av studenterna från studentbyrån.

Berghs lanserar doft med hjälp av AI-teknikMänniskans fem sinnen – synen, hörseln, smaken, känseln och lukten spelar en avgörande roll för hur vi upplever världen. Dofter har en förmåga att väcka känslor och minnen till liv, vilket gör luktsinnet till en avgörande del av vår totala sinnesupplevelse. Berghs Studentbyrå har med hjälp av No Ordinary Scent, ett digitalt parfymhus som specialiserat sig på att använda artificiell intelligens för att ta fram nya dofter, skapat doften A Brief Scent. Genom att använda AI-teknik genom bilder kan de generera en mängd olika dofter och utforska nya möjligheter som traditionell parfymtillverkning inte kan uppnå.

– På Berghs strävar vi efter att skapa en inspirerande miljö där våra studenter kan utforska sin kreativitet och utmana gränserna för vad som är möjligt inom kommunikation. A Brief Scent – är ett tydligt exempel där kreativitet  och teknisk innovation möts och visar vi att kommunikation kan vara mer än bara ord och bilder – den kan vara en helhetsupplevelse som berör och inspirerar, säger Lina Kellgren, marknadschef på Berghs.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>