Hem NYHETER Biblioteket erbjuder nya filmtjänster till kommunens invånare

Biblioteket erbjuder nya filmtjänster till kommunens invånare

Publicerat av: Redaktionen

Från och med måndag den 7 januari erbjuder Växjös bibliotek alla låntagare två olika ”strömmande” filmtjänster och därmed möjlighet att välja mellan över 3300 filmer från hela världen.

Det enda som krävs är lånekort och internetuppkoppling.

Biblioteket erbjuder nya filmtjänster till kommunens invånare

-Biblioteken följer naturligtvis samhällets övriga utveckling, där det digitala innehållet är en självklar del av invånarnas vardag. Genom filmtjänsterna gör vi ett brett sortiment av kvalitetsfilm tillgängliga för många, säger kulturchef Anna-Karin Axelsson.

Låntagaren lånar avgiftsfritt filmen via sin egen surfplatta, smartphone eller dator. Inloggningen sker med lånekortsnummer och pinkod.

Totalt två filmer per månad får laddas ned av varje låntagare från respektive tjänst.

Biblioteket har dock en begränsad pott för hur många filmer som lånas ut totalt varje kalendermånad och om potten tar slut kan ingen låna mer den månaden. Filmlånet gäller i 48 timmar och det är låntagarens egna internetuppkoppling som avgör filmens kvalitét.

Karin Ericsson, enhetschef på Växjös stadsbibliotek ser fram emot lanseringen av tjänsten den 7 januari:
-Det här blir ett spännande komplement till den fysiska utlåningen och vi tror att filmtjänsterna kommer att locka många. Även barn som har lånekort kan ladda ner filmer, men då styrs utbudet efter barnens ålder.

Vill man ha hjälp med att komma igång med tjänsterna så kan man besöka stadsbiblioteket på vardagar mellan klockan 13-15.

Streamingtjänsterna heter Cineasterna och Viddla och finns tillgängliga på fler bibliotek i Sverige. Växjö kommuns avtal sträcker sig ett år framåt, och kommer efter det att utvärderas.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>