Hem PEDAGOGSNACK Surfa Lugnts råd & tips om unga och internet på 13 språk

Surfa Lugnts råd & tips om unga och internet på 13 språk

Publicerat av: Redaktionen

Jobbar du som lärare på en skola där vissa föräldrar inte talar svenska?

Inga problem – Surfa Lugnts råd & tips till vuxna som vill bli mer delaktiga i barn och ungas vardag på nätet, finns på 13 språk och är tillgängliga på surfalugnt.se.

Vi på Surfa Lugnt vill att vuxna och barn ska prata mer med varandra om livet på nätet. Därför har vi tagit fram våra Åtta råd och tips för vuxna som hjälper dig som
förälder eller lärare att bli mer delaktig i vad unga gör på nätet.

Surfa Lugnts råd & tips om unga och internet på 13 språkMånga vuxna upplever att det är svårt hänga med i internets roll som social mötesplats. Detta påverkar intresset och engagemanget för ungas vardag på nätet.

Har du dessutom svårt med det svenska språket kan det bli ett extra hinder.Därför har vi, förutom på svenska, tagit fram våra råd och rekommendationer på arabiska, engelska, finska, nordkurdiska, sydkurdiska, persiska, polska, romani, somaliska och spanska.

-Vi vuxna måste börja tala med våra barn och unga och fråga hur det var på nätet idag, precis som vi frågar hur det gick i skolan eller på fotbollsmatchen, säger Kristina Axén Olin som är ordförande i Surfa Lugnt. Vi behöver inte vara lika duktiga som de unga och inte heller förstå allt, men om vi ska bidra till att skapa en tryggare nätvardag måste vi börja prata om nätet, både hemma och i skolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>