BTJ levererar bibliotekssystem till svenska skolor genom ett samarbete med danska Systematic
Hem Nyheter BTJ levererar bibliotekssystem till svenska skolor genom ett samarbete med danska Systematic

BTJ levererar bibliotekssystem till svenska skolor genom ett samarbete med danska Systematic

Publicerat av: Redaktionen

Från 2021 har svenska skolbibliotek ett nytt kostnadseffektivt alternativ när de ska välja bibliotekssystem.

BTJ levererar bibliotekssystem till svenska skolor genom ett samarbete med danska SystematicBTJ och det danska IT-företaget Systematic samarbetar för att erbjuda svenska skolor en unik kombination av bibliotekskunnande och teknisk kompetens i skolbibliotekssystemet Cicero.

– Vi har sett behovet av ett användarvänligt, ekonomiskt och säkert bibliotekssystem för svenska skolor och genom samarbetet med Systematic kan vi erbjuda det snabbare och med högre kvalitet än vad vi hade kunnat göra om vi utvecklat det själva, säger Tomasz Nowocien, affärsutvecklings- och försäljningschef på BTJ.

BTJ har vuxit fram under mer än 80 år för att frigöra tid och resurser på bibliotek. För skolbiblioteken finns ett flertal tjänster som alla är tänkta att höja kvalitet och ge skolbibliotekarien mer tid över till det pedagogiska arbetet. Med Cicero blir det erbjudandet ännu bredare.

– Nu har vi ett i princip komplett skolbibliotekserbjudande. Vår skolbibliotekstjänst är som en byggsats där kunden väljer vilka klossar som passar just deras behov. Med Cicero har vi sista pusselbiten på plats, säger Tomasz Nowocien.

Cicero är ett avancerat bibliotekssystem, som stödjer behoven hos både grundskolor och gymnasieskolor oberoende av storlek på skolan. Lösningen är byggd på en webbaserad tekonologi, som gör det möjligt för lärare och bibliotekarier att hjälpa eleverna att låna och lämna tillbaka böcker direkt i klassrummet via en surfplatta. Därmed kan Cicero understödja svenska kommuners gemensamma mål, att alla elever ska ha tillgång till ett skolbibliotek.

– Samarbetsavtalet med BTJ är av stor betydelse för vårt mål att nå ut bredare till de svenska biblioteken och ge dem möjlighet att välja ett innovativt, beprövat och flexibelt system, där pris och kvalitet hänger ihop, säger Pernilla Wikman, Affärsutvecklingschef för Cicero Sverige på Systematic.

I dagsläget har 450 svenska skolor valt att hantera sina bibliotek med Cicero.

– Vi tycker det är viktigt att svenska skolbibliotek har ett val när det kommer till bibliotekssystem. Det är bra för alla aktörer på den här marknaden, säger Tomasz Nowocien.

Systematic levererar IT-system till bland annat vård och försvar. De har sedan 1985 utvecklat säkra och effektiva system. Idag har de kunder i 50 länder. En kund är det danska bibliotekssystemet för folkbibliotek, ett av världens största.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>