LEGO Koncernen och Universal Music Group presenterar LEGO VIDIYO
Hem Efter plugget LEGO Koncernen och Universal Music Group presenterar LEGO VIDIYO

LEGO Koncernen och Universal Music Group presenterar LEGO VIDIYO

Publicerat av: Redaktionen

Ett nytt sätt att skapa musikvideor för att fånga rytmen i ditt liv. 

LEGO Koncernen och Universal Music Group presenterar LEGO VIDIYOLEGO VIDIYO är utformat för att hjälpa barn att släppa loss sin kreativitet och ger dig möjlighet att regissera, producera, uppträda i och dela unika musikvideor i en säker social miljö.

LEGO Koncernen och Universal Music Group (UMG) har idag presenterat LEGO® VIDIYO, ett lekfullt och innovativt sätt att skapa musikvideor som syftar till att hylla och stärka barns kreativitet och passion för musik. LEGO VIDIYO är ett helt nytt sätt att leka som hjälper barn att drömma stort genom att regissera, producera, uppträda i och dela egna musikvideor med hjälp av låtar från hela världen, inklusive topplistehits från UMG:s enastående artister.

LEGO VIDIYO riktar sig till barn i åldrarna 7–10 år och erbjuder en skyddad miljö där de kan kombinera lek i den fysiska och den digitala världen. Plattformen ger barn chansen att experimentera med lek och musik – en kraftfull kombination som är grundläggande för deras utveckling och utökar deras förmåga att få kontakt med andra människor, känslomässigt och kreativt.

Genom att kombinera ny teknik med LEGO System in Play och musik från många av världens ledande artister inom flera olika genrer erbjuder LEGO VIDIYO en ny, spännande möjlighet för barn att uttrycka sig kreativt. Genom att barnen själva får kontrollen över sina egna musikvideoproduktioner kan de både upptäcka musik och få utlopp för sin passion för musiken i en engagerande, positiv och säker social upplevelse. Eftersom LEGO VIDIYO kräver verifierat föräldrasamtycke – kombinerat med anonymitet – och extern moderering av allt innehåll som laddas upp i appflödet kan föräldrar känna sig trygga med att deras barn är säkra online när de släpper loss sin kreativitet.

LEGO VIDIYO utgör en unik blandning av LEGO delar, minifigurer, musik, förstärkt verklighet och en spännande ny app och kommer att fyllas med oändliga kombinationer av redigeringsalternativ som låses upp via den nya specialeffekten ”BeatBits”. Unga kreatörer kan leka och experimentera med sina personliga stilar och egna sätt att göra musikvideor levande. Så här fungerar det:

 • Välj någon av de många låtarna i appen från en rad olika etablerade artister – både moderna listettor och klassiker som alla känner igen.
 • Skapa ditt band av en levande samling nya, fysiska minifigurer, som kan anpassas och väckas till liv i olika skalor genom AR-teknik i VIDIYO appen.
 • Fyll på med specialeffekter i form av ”BeatBits” och placera dem på scenen för skanning. BeatBits är dekorerade kvadratiska LEGO 2×2-delar som när de skannats låser upp digitala effekter som ger dig möjlighet att styra allt från video- och musikstilar till sceneffekter. Skaparna kan se sin vision förverkligas genom att välja allt från svartvita blingeffekter till konfettiregn och till och med röntgensyn. De kan också lägga till ljudeffekter som dj-scratching, musröst eller saxsolo, liksom roliga rörelser och gimmickar som är typiska för karaktären – allt från breakdance till att surfa på en haj …
 • Skapa scenen. LEGO VIDIYO musikvideor kan spelas in var som helst, i allt från parker och sovrum till bakgårdar och klossbyggda modeller. På bara tre sekunder skannas platsen och nedräkningen till produktionen startar.
 • Genom att trycka på den valda BeatBits-delen i appen tar barnen sedan den kreativa kontrollen över den egna musikvideoproduktionen, där de kan starta dansrörelser och ljud/bild-effekter i ett fantastiskt 60 sekunder långt framträdande, som sedan kan kortas ned till klipp på 5, 10, 15 eller 20 sekunder för delning.
 • Klippen kan sedan laddas upp till appflödet, men först när innehållet har godkänts i modereringssteget. Eventuellt innehåll med personligt identifierbar information, till exempel barn som medverkar i videon, kommer inte att godkännas för delning i appflödet men kan lagras lokalt i appen för att visas privat för vänner eller familjemedlemmar.
LEGO Koncernen och Universal Music Group presenterar LEGO VIDIYO

LEGO VIDIYO

När dessa komponenter kombineras kan barn uppleva LEGO lek på helt nya sätt. Tack vare ny AR-teknik blir det här första gången som barn kan leka med minifigurer i verklig skala och i superstor skala, utöver den klassiska minifigurskalan. I appen kan barn stajla varje bandmedlem, välja namn på bandet, designa skivomslag och mycket mer!

Ny musik, utmaningar och inspirerande innehåll kommer regelbundet att läggas till i appen för att hålla spelet uppdaterat och uppmuntra barn att fortsätta att utveckla sina kreativa förmågor. Utmaningarna är utformade för att hjälpa unga skapare att förvandla sina videor från enkla framträdanden till spännande och dynamiska produktioner, samtidigt som de får barn att utnyttja hela det stora utbudet av funktioner som LEGO VIDIYO erbjuder genom nya, unika BeatBits.

”Vi vill stimulera fantasin hos nästa generations kreatörer och erbjuda en ny arena där barn kan uttrycka sig kreativt”, säger Julia Goldin, marknadsföringschef för LEGO Koncernen.Forskning visar att över tre fjärdedelar (79 %*) av världens föräldrar önskar att deras barn hade större kreativt självförtroende, så för att bidra till detta lanserar vi LEGO VIDYO. Vi vet att barn alltid söker nya sätt att experimentera kreativt, och LEGO VIDIYO är till för att hjälpa alla barn med en passion för musik att släppa loss sin kreativitet genom LEGO byggande och musikvideoproduktion. Vi ser fram emot att se vad de hittar på!”

Musik och kreativ lek har enorm betydelse i barns liv, vilket framgår av forskning från både LEGO Koncernen och UMG:

 • 89 % av alla föräldrar anser att musik bidrar till att stärka kreativa färdigheter, medan 83 % anser att den bidrar till att stärka självförtroendet.
 • 94 % av föräldrar tror att lek med LEGO klossar bidrar till att utveckla kreativitet, 91 % anser att det förbättrar problemlösningsförmågan och 89 % tror att det skapar självförtroende.
 • 74 % av barn i åldrarna 5–12 säger att musik hjälper dem att få kontakt med vänner*, och över hälften av barn i åldrarna 6–10 bekräftar att de lyssnar på musik varje dag.
 • 76 % av både föräldrar och barn i åldrarna 5–12 anser att musik hjälper dem att uttrycka sin personlighet​.
 • 81 % av föräldrar anser att musik förenar familjer och hjälper dem att knyta an till sina barn.
 • 92 % av föräldrar och 95 % av barn i åldrarna 5–12 år tycker att LEGO lek är roligt för hela familjen.

Genom att kombinera LEGO lek och musikens kraft i en säker och social miljö tar LEGO VIDIYO hänsyn till dessa trender och ger barn chansen att blomstra i sina kreativa uttryck.

LEGO VIDIYO är det första samarbetet mellan LEGO Koncernen och Universal Music Group efter att de två företagen tillkännagav sitt partnerskap i april 2020. Som globalt ledande i branschen formar UMG kulturen runt om i världen genom musikens kraft. UMG bidrar till LEGO VIDYO med såväl lokala som globala superstjärnor, tillsammans med en oöverträffad katalog av inspelad musik som täcker alla genrer och språk. LEGO Koncernen har arbetat för att inspirera och utveckla barn genom lek sedan 1932. Till partnerskapet bidrar man med sin gränslösa erfarenhet av innovation och utveckling av lek för barn och deras familjer runt om i världen, generation efter generation.

Olivier Robert-Murphy, vice vd, Universal Music Group and Brands, tillägger: ”Genom detta innovativa, globala partnerskap – där musikens och lekens kraft utnyttjas för att stödja tidig utveckling av kreativitet – kommer barn runt om i världen att kunna uttrycka sig när de iscensätter, regisserar, uppträder i och delar sina musikvideor. LEGO VIDIYO är ett utmärkt sätt för miljontals barn att upptäcka ny musik och komma närmare sina favoritartister, samtidigt som de får nya kunskaper och kontakter genom lek.”

LEGO VIDIYO introducerar en helt ny och levande visuell identitet som skiljer sig från alla andra LEGO produktserier. Det är ett färgstarkt livsstilsvarumärke som innefattar en appupplevelse, LEGO set och livsstilsprodukter, som väcks till liv i samarbete med Bravado, Universal Music Groups branschledande företag inom kringprodukter och varumärkeshantering.

De första LEGO VIDIYO produkterna kommer att finnas tillgängliga i de flesta länder runt om i världen från den 1 mars.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>