Dags för Sveriges nya kulturcenter
Hem EVENT Dags för Sveriges nya kulturcenter

Dags för Sveriges nya kulturcenter

Publicerat av: Redaktionen

Idag invigs Space – Sveriges nya kulturcenter för den digitala generationen

Äntligen är det dags för Sveriges nya kulturcenter, tillika världens största gamingcenter, med över 400 spelstationer, att öppna för allmänheten den 27 november.

Idag, torsdag, klockan 10.00 invigdes de sju våningarna i det femte Hötorgshuset vid Sergels torg av Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr och Åsa Caap, ansvarig för Space. Även Stockholms kulturborgarråd Jonas Naddebo, Mats Hederos, vd AMF samt Per Sundin, vd Pophouse Entertainment närvarade.

Space är, till både storlek och innehåll, ett världsunikt hus som kombinerar de viktigaste ingredienserna inom digital kultur: gaming, musik, esport och ”content creation” för digitala plattformar. Huset ska engagera och inkludera människor genom upplevelser inom underhållning, digital kultur och spelvärlden.

Längst ner i huset finns norra Europas största, permanenta esport-arena skapad för hybridevent inom gaming, konserter och esport. I gatuplan finns Fat Cat, ett japanskt och koreanskt brasseri och på övriga våningar hittar man, förutom Space Gaming, både barer och caféer samt generösa ytor för arbete, möten och utbildning.
Avicii Experience öppnar under våren 2022.

Dags för Sveriges nya kulturcenter

Credit: Knut Capra Pedersen

– Det är med stor glädje och förväntan vi nu öppnar Space vid Sergels torg i Stockholm. Med över 400 spelstationer blir vi världens största gamingcenter och en öppen, dynamisk och kreativ plats mitt i stan. Vårt mål är att alla besökare ska kunna utvecklas och inspireras, fördjupa sina digitala kunskaper och känna gemenskap, säger Åsa Caap, Head of Space.

Den omfattande förvandlingen av det femte Hötorgshuset är en del av stadens utveckling av Sergels torg till en mer öppen, säker och inbjudande plats.

För mer information om husets historia, aktuell stadsutveckling, byggnation och renovering, vänligen se bifogat faktablad från AMF Fastigheter som äger huset.

– Äntligen får Stockholm en central mötesplats för gaming, esport och digital kultur. Space kommer att locka fler talanger till staden och bidra till att Stockholm fortsätter utvecklas som en kreativ plats för kultur-, upplevelse- och techbranscherna, säger Anna König Jerlmyr finansborgarråd i Stockholms stad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>