Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING ”Det bästa jag gjort – i hela livet”

”Det bästa jag gjort – i hela livet”

Publicerat av: Redaktionen

Markus Hessedahl kan det här med att plugga utomlands.

Ifjol var han i Österrike.

”Det bästa jag gjort – i hela livet”

Markus Hessedahl (längst till vänster) är nu ute på sin andra termin utomlands. Här framför skyskraporna i Chicago.

Nu i höst har han korsat Atlanten för en utbytestermin i Rockford, USA.

Hemma bra men borta bäst?
– Det är otroligt roligt, och nyttigt. Jag märker att jag växer och mognar som människa hela tiden. Så ja, åk!

Markus, som pluggar Systemvetenskap vid Högskolan, befinner sig just nu i Rockford för sin andra utlandssejour som student. Tiden i Linz gav blodad tand. Minst sagt.

– Resan jag gjorde till Österrike var det bästa jag har gjort i hela mitt liv.

Och det blir kanske inte samma wow-känsla när man gör det för andra gången. Men även nu är det utmaning som är väldigt rolig. Man växer väldigt mycket som människa och mognar i sig själv och lär sig att ta ansvar på ett helt annat plan än hemma i Sverige. Bäst av allt är möjligheten till att träffa alla människor från olika kulturer och resmöjligheterna som kommer på köpet.

Passar på att resa på resan

Att ha en extra peng till resor på resan är något Markus rekommenderar lite särskilt.

– Båda universiteten jag har varit på har haft väldigt hög kvalité på professorerna så tror inte det är något man behöver oroa sig för. Men kolla gärna geografin. Det är ett klart plus om det går att resa till andra och länder runtomkring. Spara lite extra pengar för att kunna hänga med på allt och göra det bästa av upplevelsen, helt enkelt, säger han och fortsätter:

– I Österrike åkte vi till Oktoberfest i München vilket var underbart. Sedan åkte vi till Kitzbühel och åkte skidor vilket också var helt otroligt. Här i USA har jag varit i Chicago och New York vilket också är fantastiskt. Det är första gången jag är i USA så är väldigt roligt att få se olika delar av landet. Snart ska jag till Niagarafallen.

Träffar många likasinnade

Livet som utbytesstudent skiljer sig också åt. Markus berättar att han i Österrike träffade många i samma sits; utlandsstuderande hungriga på äventyr.

– Det är kul att lära känna amerikanarna men det var också roligt att umgås med mer likasinnade personer som ville hitta på saker i stort sätt hela tiden. Kul på olika sätt.

Vägen till att plugga utomlands behöver inte vara så snårig. Stöd finns.

– Om jag skulle ge något tips till någon som funderar på att åka: gör det – och sluta tveka. Högskolan guidar dig genom allt

”Det bästa jag gjort – i hela livet”

och Frida (Lindgren, internationell koordinator) är hur bra som helst på att svara på frågor och stötta i största allmänhet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>