200 studenter och flera företag ska göra samhället tryggare
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING 200 studenter och flera företag ska göra samhället tryggare

200 studenter och flera företag ska göra samhället tryggare

Publicerat av: Redaktionen

En av de största valfrågorna handlade om trygghet.

Men hur skapas egentligen trygghet och hur ökar man känslan av den?

200 studenter strålar samman med 40 företrädare från 13 företag och organisationer i Kristianstad Arena för att förvandla utmaningar till förslag, och öka känslan av trygghet i samhället.

Under två dagar ska 200 studenter från Ekonomiprogrammen på Högskolan Kristianstad brainstorma med 40 företrädare från 13 olika företag och organisationer. Tillsammans ska de hitta nya metoder för att öka känslan av trygghet i samhället. Frågan som skickats ut till näringslivet är: Hur kan din verksamhet bidra och gynnas av sådan utveckling?

200 studenter och flera företag ska göra samhället tryggare– Detta är frågeställningar som på ett eller ett annat sätt behöver hanteras tillsammans med olika aktörer i vårt samhälle där Imagine är en mycket bra plattform för att få i gång de samtalen och genererar nya sätt att tänka kring utmaningar. Här träffas vi förutsättningslöst över gränser och kompetensområden, säger Fredrika Braw, innovationsstrateg vid Högskolan Kristianstad.

Innovationsworkshopen Imagine börjar i Kristianstad Arena på måndagen 17 oktober och avslutar på högskolan dagen efter, där ett vinnande bidrag utses.

Varje företag kommer att kopplas till en studentgrupp på upp till fem studenter. Sedan kommer gruppen att vägledas och coachas för att förvandla företagens utmaningar och studenternas idéer till ett praktiskt genomförbart förslag.

– Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda våra studenter möjligheten att genomföra ett Imagine. Att det genomförs tillsammans med företagare och organisationer i Kristianstad på ett tema som är viktigt för oss alla tillför en extra dimension. Våra studenter utvecklar förmågor och färdigheter samtidigt som vi lämnar ett bidrag till samhället, säger Lisa Källström, universitetslektor i företagsekonomi vid Högskolan Kristianstad.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>