Hem NYHETER “Där är du, bakom mina fördomar” – ny kampanj från Fryshusets projekt Liv1

“Där är du, bakom mina fördomar” – ny kampanj från Fryshusets projekt Liv1

Publicerat av: Redaktionen

Vilka etiketter sätter du på andra? Och andra på dig?

Fördomar är någonting vi alla har, både positiva och negativa, om främlingar, om sina kompisar, om sig själv.

“Där är du, bakom mina fördomar” – ny kampanj från Fryshusets projekt Liv1

Kampanjfilmen “Där är du, bakom mina fördomar” vill belysa fördomar och visa på hur vi i vardagen sätter etiketter på andra människor

Genom att bli medveten om sina egna fördomar kan man även börja förstå konsekvenserna av dem och hur de kan begränsa ens eget och andras liv. Stämmer etiketten jag sätter på främlingen i Ica-kön? Stämmer etiketten som främlingen på bussen sätter på mig?

Idag på Nationaldagen den 6 juni lanserar Fryshusets projekt Liv1 en ny kampanj: “Där är du, bakom mina fördomar”. Syftet med kampanjen är att belysa fördomar och visa på hur vi i vardagen sätter etiketter på andra människor, och att vi behöver börja se individen bakom.

Kampanjfilmen är avsedd att spridas i sociala medier och användas som dialogunderlag och i utbildningssyfte.

– Jag vill visualisera hur vi alla har fördomar och sätter etiketter på människor, men det är vad vi gör med dessa påståenden som spelar roll.

Jag vill att tittaren ska börja reflektera över vilka fördomar de själva har, och om de brukar se förbi dem. Vilka grupper tillhör de själva, och är det sanningar eller fördomar? säger Melissa Brown, som skapat filmen ”Där är du, bakom mina fördomar” för Fryshusets projekt Liv1.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>