Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Dator blir nytt huvudinstrument på Rytmus musikgymnasium

Dator blir nytt huvudinstrument på Rytmus musikgymnasium

Publicerat av: Redaktionen

Från och med nästa läsår blir datorn ett valbart huvudinstrument på Rytmus musikgymnasier.

Syftet är att skapa en större musikalisk mångfald och att erbjuda en relevant, modern musikutbildning som speglar hur musikbranschen ser ut idag.

Musik skapas idag med datorer på olika sätt, både i studio och live. Inför nästa läsår blir det för första gången möjligt för elever som söker till någon av Rytmus fem gymnasieskolor att välja dator som sitt huvudinstrument istället för klassiska instrument som piano, gitarr, trummor och trumpet.

Dator blir nytt huvudinstrument på Rytmus musikgymnasium

Per Berlin Englund är förstelärare på Rytmus i Malmö och ansvarig för att implementera satsningen på gymnasieskolorna:

– Det är inte instrumentet i sig som skapar musiken, utan personen som trakterar det. Faktum är att mycket av det du behöver för att skapa musik på högsta nivå idag ryms i en dator.

– Vi ser fram emot att ge de elever som arbetat sample-baserat i elektroniska och urbana genrer eller som DJ:s möjligheten att utvecklas musikaliskt på våra skolor, säger Per Berlin Englund.

Det är elever som väljer grenen Musikproduktion inom det högskoleförberedande estetiska programmet som framöver får möjlighet att välja dator som instrument på alla Rytmus skolor. Eleverna kommer under utbildningen att få utveckla sina kunskaper i både ensemble och studiomiljö.

Skolornas syfte med satsningen är att erbjuda en bredare målgrupp av elever en modern musikutbildning där alla får möjlighet att vara kreativa och utvecklas musikalisk.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>