Hem NYHETER Anders Wall-stipendium till elever vid Katedralskolan

Anders Wall-stipendium till elever vid Katedralskolan

Publicerat av: Redaktionen

Ann Carlson och Simon Hanson har tilldelats årets två Anders Wall-stipendier på 25.000 kronor vardera till avgångselever vid Katedralskolan i Uppsala.

Stipendiaterna har uppvisat goda studieresultat och ledaregenskaper.

Anders Wall-stipendium till elever vid Katedralskolan

Anders Wall-stipendiaterna Ann Carlson och Simon Hanson tillsammans med Katedralskolans rektor Heléne Lagerquist och Anders Wall. (Foto: Mats Eriksson)

De är positiva, hjälpsamma och omtänksamma kamrater och fina ambassadörer för sin skola.

Ann Carlson tar examen från naturvetenskapsprogrammet. Hon har visat ledarskapsförmåga och musikalitet som dirigent för Katedralskolans damkör och hon har genom sin personlighet bidragit till att stärka och bibehålla den gemenskap som genomsyrar skolan.

Ann visar genomgående stort engagemang för Katedralskolan och är därmed en utmärkt ambassadör.

Simon Hanson har mycket goda studieresultat från International Baccalaureate-programmet, särskilt inom matematikområdet. Han har ett sjunde ämne i sin examen med extra matematik som ytterst få i världen läser på gymnasienivå. Simon är en entreprenör i själ och hjärta och en god förebild för skolkamraterna.

Stipendierna delades ut av Anders Wall vid Katedralskolans examenshögtid den 5 juni. Anders Wall var själv i sin ungdom elev vid Katedralskolan i Uppsala, där han fick möjlighet att studera tack vare ett stipendium. Anders Walls Stiftelse delade ut det första stipendiet till en elev vid Katedralskolan år 1991.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>