Klart med sommaröppna förskolor och fritidshem
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Klart med färre sommaröppna förskolor och fritidshem

Klart med färre sommaröppna förskolor och fritidshem

Publicerat av: Redaktionen

Utifrån ett effektiviseringskrav gjordes det i fjol en översyn av verksamheten och nämnden beslutade att anpassa utbudet under sommaren med färre öppna förskolor och fritidshem.

I år kommer två förskolor och två fritidshem att erbjuda sommarverksamhet under vecka 28-32.

Klart med sommaröppna förskolor och fritidshem– Jag har stor förståelse att föräldrarna kan uppleva en försämrad samhällsservice och att avstånden kan vara besvärligt när inte förskola eller fritids finns i närområdet under sommartid. Bakgrunden till beslutet är att närvaron tidigare somrar har varit lägre än anmält behov. Vi gjorde effektiviseringen där vi kunde anpassa utbudet till efterfrågan utan att tumma på kvalitet, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Louise Mörk.

För att utvärdera fjolårets förändringar av sommaröppna förskolor och fritidshem gjordes en föräldraenkät till de som anmält behov av plats. Inför årets planering har man tagit hänsyn till de åsikter som kommit in och gjort en del förändringar.

– Föräldrarna har önskat att få veta vart vi kommer att ha sommaröppet innan de ansöker om plats och därför har vi redan nu skickat ut information om vart vi erbjuder förskola och fritidshem. Vi har även förenklat ansökan och gjort den mer användarvänlig. Den görs direkt i Tempus, det system som används inom förskola och fritidshem och föräldrarna är vana vid. Vi har även förlängt ansökningstiden till två veckor, säger Elisabeth Fjällström, avdelningschef förskola.

Förskolor och fritidshem med sommaröppet

Vecka 28–32, 11 juli till 11 augusti är det sommarverksamhet på två förskolor och två fritidshem i Piteå kommun. Förskola kommer att erbjudas på Strömnäsbackens förskola och Björklunda förskola och fritidshem kommer att erbjudas på Strömnäs skola och i Kullens förskolas lokaler. Barnen kommer, så långt det är möjligt, att erbjudas plats i den förskola/fritidshem som ligger närmast ordinarie placering.

Ansökan via Tempus

Ansökan kommer att vara öppen från 29 april till 13 maj. Innan ansökningstiden öppnar kommer information att skickas ut till vårdnadshavarna. Efter 13 maj stängs ansökan och vi kommer senast den 27 maj att skicka ut bekräftelse om placering.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>