Hem Nyheter Därför blir det inget högskoleprov i höst

Därför blir det inget högskoleprov i höst

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen gav Universitets- och högskolerådet, UHR, i uppdrag att undersöka förutsättningarna att genomföra högskoleprovet hösten 2020.

Den 6 augusti kom svaret – UHR och samtliga 21 universitet och högskolor som anordnar provet är överens om att det inte går att genomföra höstens prov på ett ansvarsfullt sätt utan risk för smittspridning.

Därför blir det inget högskoleprov i höst

Högskoleprovet ställs in även i höst. Det är inte tillräckligt säkert att genomföra i och med covid-19.

– Det är inte möjligt att genomföra ett sånt här prov med den säkerhet som krävs och samtidigt hålla social distansering. Umeå universitet står helt bakom beslutet att ställa in, säger Hans Adolfsson, rektor vid Umeå universitet.

Läs hela artikeln: Därför blir det inget högskoleprov i höst

I artikeln berättar också Per-Erik Lyrén, lektor vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, om processen bakom att ta fram ett prov och vad som krävs.

Det är Umeå universitet och Göteborgs universitet som utvecklar proven, där Umeå står för sju av åtta delprov.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>