De har definierat ett stort behov inom en icke digital bransch
Hem FORSKNING De har definierat ett stort behov inom en icke digital bransch

De har definierat ett stort behov inom en icke digital bransch

Publicerat av: Redaktionen

I genomsnitt läser en forskare över 300 forskningsartiklar på ett år, där de allra flesta skriver ut sina artiklar för att anteckna i marginalerna.

Detta resulterar till att det oftast är svårt att ha koll på sina forskningsanteckningar och ännu svårare att organisera dem eller kollaborera med andra forskare på distans. I ett så pass digitaliserat samhälle idag har Avidnote definierat ett stort behov i en icke digital bransch.

Idén kom till genom egna erfarenheter då Abderisak, som är en utav grundarna, själv har arbetat som forskare på Chalmers och insett att det inte funnits något smidigt sätt att hålla koll på sina anteckningar. 
Nu tillsammans med de andra grundarna har de lyckats skapa en app som möjliggör för forskare att bedriva, organisera och kollaborera kring sin forskning online. Avidnote sammanflätar samtliga delar av den akademiska skrivprocessen, från inhämtning av artiklar, till referenshantering och annotering, i en integrerad plattform.

Redan nu finns det flera universitet i USA som rekommenderar appen, bl.a. Princeton University, University of Connecticut, men tjänsten har givetvis även fått positiv respons i Sverige hos KTH, Karolinska Institutet och Chalmers för att bara nämna några. Det har varit en process där man från en enkel hemsida – utvecklat en funktionell prototyp till att man samlat in ordentligt med data för att förstå behovet i marknaden för att sedan utveckla en mer robust produkt utifrån användarnas feedback. 

Vinsten i Venture Cups tävling STARTUP innebär att företaget får ett utökat utrymme för säljarbete men också bl.a. trycktesta olika distributionskanaler då de i dagsläget befinner sig i ett läge där de arbetar för att skala upp användningen av tjänsten.

”Det långsiktiga målet är att bli världens ledande plattform för forskningsarbete. Det finns i dagsläget ingen digital plattform där all, eller stora delar, av världens forskning finns samlad. Vår långsiktiga vision är att bidra till att effektivisera forskningsprocessen och möjliggöra kollaborativa forskningssamarbeten mellan individer, grupper och universitet” – säger grundarna själva.

Avidnote fortsätter sin resa i STARTUP tävlingen genom sin direkt kvalificering till Sverigefinalen i höst.

Pris: Best Traction, Venture Cup Väst

Idé: Avidnote

Team: Abderisak Adam, Zoubir Aouad, Nikola Mirkovic, Senad Santic & Mahmoud Haj Younes

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>