Hem NYHETER Skolon och det digitala provsystemet Dugga inleder samarbete

Skolon och det digitala provsystemet Dugga inleder samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Lärare får nu även direkt tillgång till Dugga via Skolon

Dugga har inlett ett nytt samarbete med samlingsplatsen för digitala skolverktyg Skolon.Skolon och det digitala provsystemet Dugga inleder samarbete

– Att samarbeta med Skolon ser vi som en viktig del i vårt arbete att göra Dugga lättillgängligt för lärare och skolor. Integrationen med Skolon innebär också att skolor och lärare kan spara mycket tid som annars måste läggas på krånglig administration.

Nu får lärare mer tid över som istället kan läggas på elevernas lärande i klassrummet, säger Claudia Rademaker, medgrundare samt styrelseordförande på Dugga.

Dugga finns för att det ska bli rätt och rättvist. För eleven handlar det om att lära sig. För lärare handlar det om att få göra det de egentligen vill ägna sig åt: att lära ut och att hjälpa varje individ att nå sin fulla potential. Systemet säkerställer framförallt en objektiv utvärdering med flexibla hjälpmedel för olika behov.

– Att erbjuda en digital möjlighet till säkra prov och tentor är något vi har sett en efterfrågan på ute på marknaden. Dugga möjliggör inte bara säkrare hantering, utan är också i sin helhet en smidig lösning för både lärare och elever. Därför ser vi det som mycket positivt att välkomna Dugga till Skolon, säger Sebastian Matuska, Partner Manager på Skolon.

Dugga är nu integrerat och färdigt att användas genom Skolon. Användarna kommer nu även att kunna nå sina Duggakonton direkt i Skolon.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>