Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Högskolan tar nästa steg mot citycampus

Högskolan tar nästa steg mot citycampus

Publicerat av: Redaktionen

Vid högskolestyrens sammanträde den 20 september beslutades att fördjupa arbetet och underlaget kring ett citycampus för att därefter kunna fatta ett slutgiltigt beslut i frågan.

– Styrelsen beslutade att ge rektor uppdrag att gå vidare och fördjupa arbetet kring ett samlat citycampus.

Högskolan tar nästa steg mot citycampus

Det innebär bland annat att ta fram en övergripande plan inklusive projektbudget, tidsplan och förslag på projektorganisation för ett slutligt beslutsunderlag om etablering av citycampus, berättar högskolestyrelsens ordförande Ulf Kvist.

Projektorganisationen ska bland annat beakta en finansieringsplan med alternativa, principiella finansieringsscenarier, risk-, konsekvens- och lokalbehovsanalyser samt möjliga hyresvärdar och gränsdragning, säger Ulf.

– Det styrelsen också konstaterade är att högskolan vid en cityetablering är beredda att bära en högre hyreskostnad än vad vi har i dag.

Styrelsen betonade också vikten av att skapa dialog med högskolans medarbetare, studenter, högskolestyrelsen och kommunen för delaktighet i skapandet av morgondagens campusmiljö ur ett student-, utbildnings-, forsknings- och samverkansperspektiv.

– Vi har under två dagar besökt Linnéuniversitetet som just nu bygger ett citycampus och har tydligt fått uppleva vilka möjligheter ett citycampus kan ge. Med ett stadsnära campus kan Högskolan Kristianstad utvecklas i rätt riktning och bli ännu mer attraktiv för studenter och medarbetare, där campus utgörs av en myllrande miljö, puls och vibrerande stadsliv, säger högskolans rektor Håkan Pihl.

För att skapa framtidens campusmiljö för undervisning, lärande, samarbete och forskning behöver Högskolan Kristianstad nya, ändamålsenliga lokaler, som är innovativa och flexibla och anpassade för aktiv interaktion med andra aktörer, även utanför högskolan.

– Andra fördelar med ett citycampus är att vi möter behovet av goda kommunikationer. Det ska vara lätt att röra sig till och från campus, säger Håkan. Samtidigt blir Kristianstad en studentstad där studenterna blir en del av en levande stadskärna.

– Det är viktigt att våga möta framtiden för att fortsatt vara en attraktiv högskola. Det finns många exempel på vad som kan hända om man inte vågar, som till exempel Nokia, konstaterar Ulf.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>