Hem SKOLNIVÅGYMNASIUM Nu öppnar Framtidens Fastighetslabb

Nu öppnar Framtidens Fastighetslabb

Publicerat av: Redaktionen

Torsdagen den 9 november slår Framtidens Fastighetslabb upp portarna.

Här finns hela fastighetsbranschen i mini-format för barn och unga att utforska på ett roligt och kreativt sätt. 

Nu öppnar Framtidens Fastighetslabb

Vid en av stationerna kan eleverna följa en ombyggnation med hjälp av vr-teknik.

Syftet är att visa den bredd av yrken som finns i fastighetsbranschen och att få ungdomar att söka sig till utbildningar som leder till fastighetsrelaterade yrken.

Det är Framtidenkoncernen i Göteborg som ligger bakom satsningen.

Som Sveriges största allmännytta och bostadskoncern med över 72 000 lägenheter i beståndet finns ett behov att attrahera ny arbetskraft och Fastighetslabbet är ett nytt sätt att göra det på.

– Vi arbetar i en framtidsbransch med stora möjligheter till utveckling i jobbet. Genom Framtidens Fastighetslabb låter vi skolelever praktiskt prova på och uppleva de olika yrkena och visar samtidigt vilken bredd som finns i branschen, säger Maria Hultgren, HR-specialist på Bostadsbolaget.
Hon och Magdalena Dawidson, HR-strateg på Familjebostäder är initiativtagare och projektledare för Fastighetslabbet.

– Vi vill också visa att genom att jobba hos oss kan du göra skillnad i samhället. Inom allmännyttan arbetar vi förstås med fastigheter men också med service, hållbarhet, integration, stadsplanering, att åtgärda bostadsbristen och många andra områden, säger Magdalena Dawidson.

Ökande rekryteringsbehov

Samtidigt som det byggs för fullt över hela landet väntas en generationsväxling inom branschen de närmaste åren. Det här innebär att det kommer behövas många nya medarbetare framöver. Framtidens Fastighetslabb ska hjälpa barn och ungdomar att tidigt få upp ögonen för just fastighetsbranschen.

Tar emot bokade studiebesök

Målgruppen för Fastighetslabbet är i första hand elever i årskurs 4 – 9, men hit välkomnas också t ex arbetsförmedling, andra aktörer inom vuxenutbildning och yrkesutbildning. Tillsammans med GR Skola Arbetsliv och GR Läromedel Lärmiljö vid Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) har en lärarhandledning tagits fram riktad till pedagoger och studie- och yrkesvägledare. Materialet används av skolan både inför, under och efter besöket.

– Alla moment och övningar i Fastighetslabbet har tydliga kopplingar till skolans styrdokument och kärnämnen. Tanken är också att diskussioner kring upplevelserna i Fastighetslabbet ska fortsätta i klassrummet efter besöket, säger Maria Hultgren.

Invigningen

Torsdagen den 9 november kl 9.45 – 13.00 invigs Framtidens Fastighetslabb på Bronsåldersgatan 60. Kl 10 invigningstalar Martin Blixt, tf vd på Förvaltnings AB Framtiden och därefter blir det mingel och möjlighet att pröva på stationerna i Fastighetslabbet.

För mer information: www.framtidensfastighetslabb.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>