Digital utbildningsplattform för barn växer rekordsnabbt – svenska Zcooly tredubblar omsättningen
Hem NYHETER Digital utbildningsplattform för barn växer rekordsnabbt – svenska Zcooly tredubblar omsättningen

Digital utbildningsplattform för barn växer rekordsnabbt – svenska Zcooly tredubblar omsättningen

Publicerat av: Redaktionen

Efterfrågan på digitala hjälpmedel för barn i skolåldern har ökat rejält under pandemin.

Digital utbildningsplattform för barn växer rekordsnabbt – svenska Zcooly tredubblar omsättningen

SaaS-startupen Zcooly, som erbjuder en prenumerationstjänst som lär barn matte, tredubblade sin omsättning och fördubblade antalet prenumeranter förra året.

– Allt fler får upp ögonen för drivkraften som finns i spel, vilket är väldigt roligt. Vi befinner oss på en spännande marknad med otrolig potential och är nu redo att ta nästa steg på vår tillväxtresa, säger Jonathan Wadström, CEO & Co-founder Zcooly.

Zcooly startade med ambitionen att utveckla skolan med ny teknik, nya arbetssätt och ett roligt lärande. Allting började med att medgrundaren Jonathan Wadström kände att han ville nyttja den drivkraft som finns i spel och väva samman det med utbildning och lärande. Tillsammans med sin mamma, som länge har arbetat som skolpedagog, började han att slipa på en spelidé som baserades på den svenska läroplanen och fokuserade på matematik. Målet var att utveckla ett roligt och lärorikt spel som skulle skilja sig från andra läromedel.

Resultatet blev Zcooly, som sedan 2018 är ett eget bolag och nu består av tio anställda både i Göteborg och spelmetropolen Skövde, som bland annat har några av norra Europa största dataspelsutbildningar. Verksamheten har växt snabbt på kort tid och till följd av pandemin har efterfrågan på digitala hjälpmedel för barn ökat lavinartat. Allt fler har fått upp ögonen för Zcoolys spel, där den största kundgruppen idag är föräldrar. Sedan 2019 har omsättningen tredubblats och antalet månadsprenumeranter fördubblats.

– Det känns naturligtvis väldigt roligt. Vår målsättning är att ge fler barn möjligheten till ett lustfyllt lärande, genom kvalitetssäkrade spel som är framtagna utifrån erfarenhetsbaserad pedagogik, men som också är spännande och ger en genuin spelupplevelse, säger Jonathan Wadström.

Meningsfullt lärande på tillväxt

Digital utbildningsplattform för barn växer rekordsnabbt – svenska Zcooly tredubblar omsättningen

Jonathan Wadström, CEO & Co-founder Zcooly

Zcoolys spel erbjuds både som app och via webbläsare och fungerar på alla enheter. Spelen har skapats av erfarna pedagoger och spelutvecklare, som tagit fram matematiska utmaningar på olika nivåer för att barnen ska utvecklas. I april kommer dessutom en ny uppdatering som gör Zcoolys spel unikt i sitt slag; en helt ny 3D-värld introduceras där barnen lotsas runt av karaktärer som presenterar spelaren för olika matematiska begrepp. Varje vecka kommer föräldrarna också att få mejl som följer upp barnens kunskaper och vad de lärt sig, tillsammans med pedagogiska tips om till exempel skärmtid. Den nya generationens föräldrar är ofta själva uppvuxna med spel, så att efterfrågan har ökat kraftigt de senaste åren är inte konstigt menar Jonathan Wadström.

– Många av de som har yngre barn nu har själva varit gamers och är positiva till lärande via spel. Vi ser med spänning fram emot vad den kommande tiden ska ge oss och är övertygade om att intresset bara kommer att fortsätta öka, avslutar Jonathan Wadström.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>