Hem EFTER PLUGGET Jämställdhetssatsning på Spelens hus – spelträffar för tjejer varannan söndag

Jämställdhetssatsning på Spelens hus – spelträffar för tjejer varannan söndag

Publicerat av: Redaktionen

Under drygt en månads tid har MEGA, en förening som är inriktad på digitala spel, ordnat spelträffar för gamertjejer på Spelens hus.

Initiativet har varit uppskattat och nu utökas satsningen till att gälla alla sorters spel. Det långsiktiga målet? Att tjejträffar inte ska behövas längre.

Jämställdhetssatsning på Spelens hus – spelträffar för tjejer varannan söndag

Gamertjejer på Spelens hus. Foto: Julia Jacobsson

– Könsfördelningen inom spelhobbyn är otroligt ojämn och Spelens hus är inget undantag. Det vill vi verkligen göra något åt. Genom att ordna tjejkvällar hoppas vi på att fler icke-män ska engagera sig inom spelhobbyn, säger Samir Arabi-Eter, projektledare på Spelens hus.

Bandai Namco Entertainment Nordic, som bland annat släppt fightingspelet Tekken 7, kommer att sponsra aktiviteterna. Spelens hus planerar även att arvodera en person under satsningens uppstartsfas.

– Det här projektet är oerhört viktigt för oss. Vi letar med ljus och lykta efter en person som verkligen kan få i gång verksamheten och utveckla den tillsammans med deltagarna, säger Samir Arabi-Eter.

Den stora drömmen: Att inte behövas

Förhoppningen är att träffarna ska bli så framgångsrika att de försvinner. Syftet kan verka märkligt, men Samir Arabi-Eter förklarar:

– Vi vill att det ska bli en självklarhet med ett stort antal engagerade tjejer inom vår ordinarie verksamhet. Spelens hus ska vara en mötesplats där alla vet att de får plats.

Träffarna äger rum varannan söndag. Nästa mötestillfälle är 19 mars klockan 15-20. 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>