Hem NYHETER Digitala läromedel öppnar upp en helt ny värld för många elever i skolan

Digitala läromedel öppnar upp en helt ny värld för många elever i skolan

Publicerat av: Redaktionen

Inte minst när det gäller tillgängligheten för elever med särskilda behov.

Elever är olika, men olika förutsättningar ska inte stå i vägen för tillgången till kunskap.

För att ge ditt klassrum de bästa förutsättningarna har NE skapat digitala läromedel fyllda av pedagogiska möjligheter och en mängd stödfunktioner för att möta fler elevers olika behov.

Multifunktionell läshjälp

Digitala läromedel öppnar upp en helt ny värld för många elever i skolan

Läshjälp är en revolutionerande funktion som gör det lättare för eleven att ta del av undervisning i klassrummet. Här finns beprövade funktioner som utgör ett stöd till eleven för att kunna tillgodogöra sig kunskap och inte minst öka läsförståelsen. Användaren kan bland annat justera teckensnitt, storlek på texten eller välja den bakgrundsfärg som passar bäst.

Här finns också en fiffig läslinjal, möjlighet att markera ordklasserna i olika färger och dela upp orden i stavelser. Dessutom kan man få texten uppläst eller översatt på 60 olika språk.

Lättläst för bättre förståelse

Lättlästa texter är ytterligare ett stort steg mot att ge alla elever samma förutsättningar. Dyslexi, koncentrationssvårigheter eller annan språk- och lässvårighet ska inte utgöra ett hinder för kunskapsinhämtning. Att en elev har svårigheter i ett ämne kanske inte handlar om ämnet i sig utan om själva texten i läromedlet. Då kan lättlästa versioner vara till stor hjälp. De lättlästa versionerna i NE:s läromedel är framtagna av Sveriges två främsta experter. Du växlar enkelt version direkt i texten. För dem som behöver en fysisk kopia finns det även utskrivbara versioner av läromedlet i många ämnen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>