Hem APPAR Svenskpodden – ny lärarpodcast med inspirerande samtal om svenskämnet!

Svenskpodden – ny lärarpodcast med inspirerande samtal om svenskämnet!

Publicerat av: Redaktionen

Svenskpodden är en helt ny podcast om svenskämnet i grundskolan och på gymnasiet.

Podden vänder sig i första hand till lärare, men också till dem som är intresserade av svenskämnet.

Svenskpodden - ny lärarpodcast med inspirerande samtal om svenskämnet!

Svenskpodden med Carl-Johan Markstedt i samarbete med Sanoma Utbildning

I Svenskpodden intervjuar läraren och journalisten Carl-Johan Markstedt kunniga och engagerade personer i svenskämnets många olika delar.

”Det här är en idé som jag har haft länge”, säger Carl Johan Markstedt, ”att göra en podcast för alla som är nyfikna på svenskämnet. Äntligen är vi igång!

I Svenskpodden kommer olika gäster att få ge sina perspektiv på allt det som svenskämnet rymmer. Målet är att försöka göra en podd som både fyller på och fördjupar och där det alltid ska finnas något att fånga upp och ta med direkt in i klassrummet. Vi hoppas att lyssnarna ska dras med i vår entusiasm”, avslutar han.

Under hösten utkommer ett avsnitt i månaden av Svenskpodden. I premiäravsnittet, som släpps den 17 oktober, samtalar Carl Johan Markstedt med författaren och svenskläraren Christina Lindström om hur man väcker ungas engagemang för skönlitteratur. Christina Lindström har bland annat skrivit ungdomsromanerna Hälsningar från havets botten och Jack. I november är temat i podden nyanländas lärande och i december handlar det om genrepedagogikens framgång.

Carl-Johan Markstedt har en bakgrund som lärare och journalist. Han har också tagit fram flera läromedel, bland annat Svenska impulser och Känn på litteraturen för gymnasiet. Idag ansvarar han för skolverksamheten på Nobelmuseet i Stockholm.

Svenskpodden sponsras av Sanoma Utbildning, ett av Sveriges ledande läromedelsförlag. Podden finns att lyssna på i iTunes och Acast.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>