Lyktor ska tändas på Ängelholms förskolor för barns rättigheter
Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Lyktor ska tändas den 18:e november på Ängelholms förskolor för barns rättigheter

Lyktor ska tändas den 18:e november på Ängelholms förskolor för barns rättigheter

Publicerat av: Redaktionen

Den 18:e november kommer vi att tända lyktor runt om på våra förskolor för att uppmärksamma barnens rätt i samhället.

Detta är en del av den landsomfattande ljusmanifestationen Tusen lyktor som äger rum i samband med Internationella barndagen.

Den 20 november 1989 antogs FN:s konvention om barnets rättigheter och i många länder världen över firas därför 20 november som den stora internationella barndagen. I år infaller detta på en söndag och eftersom de flesta förskolor har stängt på helgen firar vi i Ängelholm barnkonventionen lite tidigare, närmare bestämt på fredag den 18 november. Då kommer barnens lyktor, som de själva har fått skapa, att tändas runt om på våra förskolor i en gemensam manifestation för barnens rätt.

Lyktor ska tändas på Ängelholms förskolor för barns rättigheter

Kreativ verkstad på förskolor inför firandet av Barnkonventionen. Till vänster, teckning från Hjärnarps förskola. Till höger, lyktmålning på Äventyrets förskola.

– Att Barnkonventionen sedan 2020 ingår i Svensk lag understryker vikten av att barnens rättigheter i samhället upprätthålls och respekteras, säger Rose-Marie Karlsson, förskolepedagog och barnrättsstrateg i Ängelholms kommun.

Vid sidan av alla lyktverkstäder som är igång fram till den 18 november pratar pedagogerna med barnen om Barnkonventionen och barnens rätt.

Här är några röster från förskolebarn om artikel 2 i Barnkonventionen som handlar om att alla barn är lika mycket värda, har samma rättigheter och att ingen får diskrimineras: Engelholm.se

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>