Hem EFTER PLUGGET Mångmiljonsatsningar på Värmlands vinterdestinationer

Mångmiljonsatsningar på Värmlands vinterdestinationer

Publicerat av: Redaktionen

De två värmländska vinterdestinationerna Branäs och Ski Sunne utvecklar sina anläggningar och gör stora investeringar för framtiden.

Branäs har storsatsat på en helt ny skidupplevelse för hela familjen i Mattesdalen, och bjuder på fyra nya liftar denna säsong.

Mångmiljonsatsningar på Värmlands vinterdestinationerI grannorten Ski Sunne är det nu klart för mångmiljonsatsningen på att göra skidområdet till en året runt-anläggning som möjliggör flertal nya aktiviteter som mountainbike och skicross.

Vinterns stora höjdpunkt är skidsemestern, i år kommer Coronaviruset med säkerhet sätta sin prägel på svenskarnas vinter och semester. I somras reste svenskarna i högre grad på Svemester och under vintern kommer den tendensen med stor sannolikhet prägla resmönstret igen.

De värmländska anläggningarna har Corona-anpassat sina erbjudanden för att ge gästerna en trygg vistelse. Dessutom arbetar skidanläggningarna vidare med förbättringar som utvecklar upplevelserna för gästerna.

– I somras upplevde vi att folk tog ”Värmester” till sig och vi hoppas att vintern också kan göras som ”Värmester”, med trygga och säkra skidupplevelser i Värmland. Våra skidanläggningar förbereder sig noga, för att kunna leva upp till alla föreskrifter och vi följer utvecklingen inför säsongsöppningen, säger c, vd för Visit Värmland.

Branäs startar årets säsong med ny backe och fyra nya liftar för totalt 15 miljoner

Mattesdalen, det sydligaste området i Branäs, har länge lockat familjer med äldre barn och de som föredrar röda backar. Inför skidsäsongen 20/21 kommer Mattesdalen bli ett komplett skidområde för hela familjen. Branäs nya satsning har haft målet att skapa en självklar plats för alla familjens medlemmar.

– Vi ser stor potential i Mattesdalen och med dessa nyheter kommer gästerna att ha allt som behövs för att kunna spendera hela dagen i området. Det finns åkning för hela familjen, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Satsningarna i Mattesdalen är framför allt en ny blå nedfart, en släplift och ett åkband för de minsta, och tillsammans med sittlift, pulkabacke, rullband, snowpark, skicross och de befintliga backarna erbjuder Mattesdalen nu en allround skidupplevelse för hela familjen. Besökare kommer även upptäcka att favoritbacken, Långsvängen blivit längre och dessutom blå hela vägen från toppen ner till byn.

Liftsystemen får, utöver den nya liften i Mattesdalen, även ett nytillskott i form av Loliften 2, som gör det snabbare och lättare att komma upp på pisterna, med mindre liftköer och smidigare resväg mellan Byn och Mattesdalen. Från Byn kommer man kunna ta den nya knappliften, Stora Knappen och den nya transportliften Räven underlättar också för skidåkarna. I vinter är Bävertorget bokningsbart, ett splitternytt boende som ligger praktiskt beläget intill Gondolen och Björnbuselandet, där alla lägenheter är utrustad med egen bastu.

Inför denna speciella skidsäsong har Branäs infört ett antal säkerhetsåtgärder för att garantera en trygg skidupplevelse. Digitala bokningar av liftkort, utrustning och boende möjliggör minskad köbildning, obemannade incheckningsstationer, gästservice via telefon och en stavlängds avstånd i liftköerna är bara några av de säkerhetsåtgärder som finns inför säsongen. Dessutom är anläggningen helt kontantfri och beställningar på restaurang gör man via en app från och med denna säsong.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>