Nästan 5000 antagna till Högskolan Väst
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Nästan 5000 personer antagna till Högskolan Väst

Nästan 5000 personer antagna till Högskolan Väst

Publicerat av: Redaktionen

I dag får 4 959 personer besked om att de antagits till en utbildning på Högskolan Väst.

Det är en ökning med nästan 15 procent jämfört med föregående år.

Strax under 300 000 personer har antagits till högskoleutbildningar i Sverige till hösten, enligt UHR. Det är en minskning med drygt 4,7 procent jämfört med hösten 2021. Men för Högskolan Väst syns istället en ökning – på 14,7 procent.

Högskolan Väst har antagit studenter till hela utbildningsprogram, på grund och avancerad nivå, men störst andel av de som antagits till hösten har sökt fristående kurser. Många av dessa sökande har tidigare utbildning, vilket visar på att Högskolan Väst svarar upp mot ett behov av livslångt lärande.

– Utbildning för livslångt lärande en allt viktigare del i vårt uppdrag, säger prorektor Jan Theliander. Många vill utveckla sitt kunnande, bli bättre på problemlösning och utveckling eller använda våra kurser som ett led i att byta yrkesbana.

De tre friståendekurser som varit mest populära bland årets sökande är Arbetsledning, Bitcoin och blockchain-teknik, tillämpningar och visioner samt Arbetsrätt.

Högt söktryck

På många av Högskolan Västs program finns det ett högt antal reserver, vilket innebär ett högt söktryck.

Socionomprogrammet med socialpedagogisk profil är det program på högskolan med allra högst söktryck. Det är nästan 5 gånger så många behöriga förstahandssökande som det finns platser på programmet.

Nästan 5000 antagna till Högskolan Väst

4 959 nya studenter har antagits till Högskolan Väst.

Även Magisterprogrammet i ledarskap – leda, styra och organisera, ett program på avancerad nivå, ligger i topp när det kommer till söktryck. Här är antalet behöriga sökande ungefär 3.5 gånger fler än vad det finns platser på programmet.

Bland de program där flest studenter faktiskt antagits ligger Sjuksköterskeprogrammet i topp, tätt följt av Förskollärarprogrammet, magisterprogrammet i Barn- och ungdomsvetenskap samt Ekonomprogrammet

Det finns fortfarande chans att studera till hösten

Även om sista datumet för ansökan har passerat och det första antagningsbeskedet nu publicerats finns det fortfarande kurser och program vid Högskolan Väst som är öppna för anmälan. Se fortsatt sökbara kurser och program här.

De som antagits har nu fram till den 22 juli på sig att tacka ja till sin plats. Efter det, den 28 juli, publiceras statistik kring andra antagningsbeskedet. Först då går det att se vilka som tackat ja till sin studieplats. Det är även då de som är placerade på reservlista får besked om de blivit antagna till högskolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>