Digitala världen
Hem IT MED TECHQUEEN Digitala världen

Digitala världen

Publicerat av: Redaktionen

Vi lever i en ny värld där utveckling går framåt i den digitala världen som vi alla behöver ökaförståelsen för.

Att vi har en politiker som Johan Pehrson som vill införa skärmfri förskola är inte en lösning till varför visa barn inte klarar av skolan här kan ta del av hans tankar https://www.svd.se/a/zEzqnK/johan-pehrson-talar-i-almedalen-2023 .

Utan om han får igenom detta förslag kommer många barn att halka efter och med detta också bli påverkad av att svårt att få jobb när dem ska ut på arbetsmarknaden.

Men vi har också viktiga punkter som:

  • Digitala världenAtt lära sig att vara källkritisk.
  • Böcker hänger inte alltid med i utvecklingen i världen där av behövs balansen med den digitala världen.
  • Det pågår en hel del cyberbrottslingar. Här behöver barn och ungdomar lära sig hur dessa tänker för att förhindra framtida brott.
  • Barn och ungdomar behöver få lära sig om it säkerhet på olika sätt att inte ha samma lösenord på alla sina konton och att inte dela allt på nätet och vilka konsekvenser detta kan få.
  • Barn och ungdomar behöver lära sig att man inte får logga in på andras digitala enheter för då kan man begå brott.
  • Barn och ungdomar behöver få lära sig hantera digitala enheter om dem ska jobba som till exempel i kassa då det är en digital enhet.
  • Barn och ungdomar behöver ha uppfattning om att man inte ska vara rädd att använda tekniken för om man blir rädd för att använda tekniken kommer man att halka efter och få det riktigt svårt att få jobb. Eller att bli lurade.
  • Barn och ungdomar kanske behöver hjälp med att förstå det dem läser då de kan ha någon bokstavskombination.
  • Barn och ungdomar behöver förstå hur AI kan hjälpa dem att utvecklas med att ställa frågor eller till och med hjälpa till med läxor om deras föräldrar inte kan bra svenska när dem är hemma.

Så vi alla behöver hjälpa till att få våra barn och ungdomar att utvecklas vidare med både böcker och den digitala världen och vi behöver bjuda in våra politiker till en dialog men också att dem måste vara med i skolan för att verkligen se hur barn och ungdomar får hjälp med den digitala utvecklingen.

Sist men inte minst om du Johan Pehrson läser denna artikel är du så varmt välkommen att kontakta mig så kan vi föra olika dialoger då vi båda vill det bästa för våra barn och ungdomar.

Bästa hälsningar Sabina/TechQueen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>