Ytterligare kritik mot Thoren
Hem POLITIK Ytterligare kritik mot Thoren

Ytterligare kritik mot Thoren

Publicerat av: Redaktionen

Friskolornas riksförbund: ”Skolinspektionens kritik allvarlig”

Skolinspektionen har tillkännagivit ytterligare allvarlig kritik som rör Thorengruppen – ett vitesföreläggande om en miljon kronor avseende Thoren Business School i Stockholm.

Läsåret 2023 var 506 elever inskrivna på skolan.

Ytterligare kritik mot Thoren

Ulla Hamilton, VD Friskolornas riksförbund

– Skolinspektionen kommer med allvarlig kritik avseende bland annat undervisningstid, innehållet i undervisningen i kemi och fysik, arbetsförlagt lärande på högskoleförberedande program samt extra anpassning och särskilt stöd för elever, säger Ulla Hamilton, vd på Friskolornas riksförbund.

– Kritiken är allvarlig och branschens budskap är tydligt när det gäller vitesföreläggandet, fortsätter hon.

– Se till att vidta de åtgärder som Skolinspektionen kräver. Skolan måste leva upp till den kvalitet som elever, föräldrar och branschen har rätt att förvänta sig, säger Ulla Hamilton.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>